Με τα σώβρακα στον αστράγαλο

"Λοιπόν, Νίκο μου Ανδρουλάκη μου, έχω την εντύπωση ότι όποιος σε συμβουλεύει δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την πολιτική σου πρόοδο και προκοπή και σε έχει φέρει σε σημείο που στρίμωξες τον εαυτό σου άγρια..."

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (Η Καθημερινή, 11/08/22)

Πρωί είναι, καφεδάκι πίνω, ειδήσεις διαβάζω και όπως πάντα κάνω ένα 10λεπτο διάλειμμα για να σας μεταφέρω “χωνεμένες” τις εκτιμήσεις μου από το (ούτως ή άλλως φτωχό, λόγω μπάνιων του Λαού) πολιτικό σκηνικό.

Λοιπόν, Νίκο μου Ανδρουλάκη μου, έχω την εντύπωση ότι όποιος σε συμβουλεύει δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την πολιτική σου πρόοδο και προκοπή και σε έχει φέρει σε σημείο που στρίμωξες τον εαυτό σου άγρια.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη σε είχαν ενημερώσει ότι το τηλέφωνό σου παρακολουθείται, όπως είπες. Ξαφνικά, και ενώ αυτές οι επισυνδέσεις είχαν τερματιστεί, έκανες εμφάνιση στο γραφείο του Εισαγγελέα να υποβάλεις μήνυση, 10 μήνες μετά το περιστατικό, πράγμα που μου λέει ότι προσπαθούσες να αποκομίσεις κάποια πολιτικά οφέλη, τα οποία δεν διέβλεπες πριν από 10 μήνες.

Ο κ. Γεραπετρίτης, που μπορεί να τον αποκαλείτε όπως θέλετε, αλλά είναι και απόλυτα σχετικός με το Νόμο αλλά και ξύπνιος άνθρωπος σε κάλεσε να σε ενημερώσει για το όλο σκηνικό, αλλά προφανώς εσύ ήθελες να εξωθήσεις την κατάσταση σε σημείο να “εκθέσεις” την Κυβέρνηση, ενώ μόλις άκουγες τη φράση “εισαγγελική άδεια” έπρεπε να ανακρούσεις πρύμνα.

Έτσι, φτάνουμε στη σημείο να συζητηθεί το θέμα σου στη Βουλή, τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στα τέλη του μήνα και νομίζεις ότι είσαι καβάλα στο άτι, σαν τον Αη Γιώργη, έτοιμος να σκοτώσεις τον δράκο.

Είναι όμως έτσι;

Πρώτον έκανες το λάθος να καθυστερήσεις την έναρξη του πανηγυριού σε βαθμό που γεννώνται υποψίες για τη σκοπιμότητα αυτής της καθυστέρησης.

Δεύτερον, η συζήτηση στη Βουλή θα γίνει ερήμην σου, με αποτέλεσμα να ακούσουμε ουσιαστικά όχι τις δικές σου θέσεις, αλλά αυτές του κ. Κατρίνη, ο οποίος έχω την αίσθηση ότι καλοβλέπει τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και μόλις (όχι εάν, μόλις) διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ θα σπεύσει να συνταχθεί με το θλιβερό τσίρκο των πρώην Πασόκων που έδωσαν γην και ύδωρ στον Ευρύπυγο Ηγέτη, για κάποια καρεκλίτσα.

Τρίτον, απέκτησες σύμμαχο αυτόν που έπρεπε πάση θυσία να αποφύγεις, μια και οι ορέξεις του είναι ήδη γνωστές. Έτσι οδεύεις προς τον αφανισμό, με το ΠΑΣΟΚ να διαλύεται σε 2 κομμάτια, το ένα εκ των οποίων θα κολλήσει στο στρατόπεδο του Αλέξη και το άλλο θα αποσπαστεί, είτε για να δημιουργήσει ένα νέο Κεντροαριστερό πόλο, είτε για να απορροφηθεί από τη ΝΔ, δίνοντάς της ισχυρότερα ερείσματα στο χώρο του Κέντρου.

Και φυσικά, το ερώτημα που θα τεθεί στο μυαλό κάθε καλόπιστου πολίτη, στο τέλος όλου αυτού του ανούσιου πανηγυριού θα είναι: “Για ποιους λόγους που δεν μάθαμε, ο Ανδρουλάκης έγινε στόχος νόμιμης έρευνας από την ΕΥΠ, με άδεια της αρμόδιας εισαγγελέως; Τι έτρεχε πραγματικά που έπεισε την εισαγγελέα να εγκρίνει την παρακολούθηση;”. Δεν σου κάνει εντύπωση που όλες οι παλιές αλεπούδες του κόμματος δεν έχουν βγει να πουν τίποτα για το θέμα; Μόνος σου έμεινες Νικολάκη μου.

Εν ολίγοις, καλέ μου σύντεκνε, κατάφερες και σου κατέβασαν τα σώβρακα στον αστράγαλο και ακολουθείς με μαθηματική ακρίβεια την πορεία του Αλαβάνου ή του μπαρμπα-Φώτη του Κουβέλη, μια και φρόντισες να διαλύσεις ουσιαστικά το κόμμα σου, κάτι που η αείμνηστη Φώφη προσπαθούσε να αποφύγει με νύχια και με δόντια.

Δεν πειράζει, ουδείς αναντικατάστατος, πολύ δε περισσότερο ένα παιδί του κομματικού σωλήνα.

Καλά μπάνια να έχεις και προσοχή στους καρχαρίες…

_____________________________

(Σημείωση: Το κείμενο μας έστειλε φίλος του Timesnews.gr, που το εντόπισε σε μια ανάρτηση στο facebook. Τελικά εντοπίσαμε τον συγγραφέα του κειμένου και είναι ο κ. Κώστας Κάπος, ααπό τον οποίο ζητούμε συγγνωμη που δεν πήραμε την άδειά του για την ανάρτηση. Ελπίζουμε έστω και εκ των υστέρων να συγκατανεύσει. Θεωρήσαμε ότι το κείμενο είναι δηκτικό για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αλλά κριτικό με καλές προθέσεις για την πολιτική τακτική του. )

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com