Με υποσχέσεις… 2015 και το 2022 ο Τσίπρας

by Times Newsroom

«Υπάρχει ένα θεματάκι με την αξιοπιστία των μετρήσεων. Και δεν αναφέρομαι εδώ στο δημόσιο χρήμα, που κατά καιρούς επενδύεται για να αναδειχθεί δημοσκοπικός θριαμβευτής ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά για τη δυνατότητα των δημοσκοπήσεων να εκτιμούν με ακρίβεια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει ότι ζήτησε συγγνώμη για όσα έλεγε για τα γκάλοπ το 2019; Τότε, που όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονταν πως οι ευρωεκλογές ήταν ντέρμπι ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls. «Προέβλεπαν» διαφορά δύο μονάδων και κατήγγελλαν τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με πάνω από δέκα μονάδες. Κάπου εκεί τελείωσε και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί «στημένων» δημοσκοπήσεων.

ΛΕΕΙ, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας πως είναι έτοιμος για εκλογές. Την ώρα που σε όλα τα γκάλοπ η Ν.Δ. προηγείται με διψήφια διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει χάσει το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του 2019 και το ΠΑΣΟΚ να έχει μειώσει το spread με την αξιωματική αντιπολίτευση σε 5 έως 8 μονάδες, από τις 24 που ήταν στις εκλογές.

ΕΙΝΑΙ, όντως, έτοιμος για εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι έτοιμος να δώσει το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ; Εχουν κατανοήσει πως σιγά σιγά επιστρέφουν προς το 4%;

Ο λόγος γι’ αυτή την κατάρρευση είναι απλός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και κυβέρνησε, δεν μπόρεσε να αλλάξει το DNA του. Παραμένει ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Ενα κόμμα που υπόσχεται φαντασιακές λύσεις για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα και οι πολίτες. Και μπορεί όλα αυτά να έπεισαν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας να τον ψηφίσει το 2015, αλλά πλέον όλοι γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ των ψευδο-υποσχέσεων και της πραγματικότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Και το 2015 υποσχόταν να τον πάει στα 751 ευρώ, αλλά τελικά δεν τον αύξησε ούτε κατά ένα σεντ. Υπόσχεται να καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους! Ποιους νόμους εννοεί; Αυτούς που ψήφισε η κυβέρνησή του; Γιατί, στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από το 50% των προσλήψεων αφορούσε συμβάσεις ελαστικής εργασίας!

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ και άλλα! Λέει ότι θα μηδενίσει ή θα μειώσει δραστικά τα χρέη επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Τα ίδια έλεγε και το 2015, όταν υποσχόταν «σεισάχθεια» και διαγραφή χρεών. Τελικά, αντί για διαγραφή χρεών, δημιούργησε νέα χρέη με τις απανωτές αυξήσεις φόρων και εισφορών!

ΘΑ μειώσει, λέει, και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, όταν ήταν η κυβέρνησή του έφερε πολλά προϊόντα τροφίμων από το 13% στο 24%. Μάλιστα, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, έκαναν και… πλάκα στα νοικοκυριά ισχυριζόμενοι πως δεν τρώνε και κάθε μέρα μακαρόνια οι οικογένειες!

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ και πολλά ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο σημαντικότερος αντίπαλος που έχει να αντιμετωπίσει δεν είναι ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο ίδιος του ο εαυτός! Γιατί πλέον η συντριπτική πλειοψηφία απλά δεν τον… ακούει.

Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com