ΣΥΡΙΖΑ – Και ο Λαφαζάνης καταγγέλλει ότι τον παρακολουθούσαν οι «σύντροφοί» του

Μέγα εσωτερικό ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις κυβερνητικών στελεχών του από την ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαψεύσει από το βήμα της Βουλής.

by Times Newsroom

Μετά τον Στέργιο Πιτσιόρλα, άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαψεύδει τον Αλέξη Τσίπρα που δήλωσε στη Βουλή, με κουτοπονηριά, καθώς όλα δείχνουν ότι γνώριζε τα πάντα, ότι επί των ημερών του δεν παρακολουθούνταν «εκλεγμένοι και δημοσιογράφοι».

«Αυτά που είπε ο κύριος Ρουμπάτης για τους κυρίους Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχαν βγει στη δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση, δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κύριος Ρουμπάτης, καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί, κύριε Ρουμπάτη, οι 11.000; Ολοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε τη στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο, και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες», ανέφερε επί λέξη ο πρώην υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Συστηματικά

«Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας. Εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες, μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες υποτίθεται ότι βλέπουν το κράτος και τη Δημοκρατία», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Στην ερώτηση του in.gr για το αν τον παρακολουθούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν υπουργός Ενέργειας, ο ίδιος απάντησε καταφατικά αναφέροντας τα εξής: «Με παρακολουθούσαν ειδικά για τη δραστηριότητά μου με τον αγωγό αερίου που υπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη, στις 16 Ιουνίου, ο οποίος θα περνούσε από τη χώρα μας, με ρωσικό φυσικό αέριο, ο μεγαλύτερος σχεδόν αγωγός στην Ευρώπη, και θα υποκαθιστούσε τον Nord Stream 2, καθώς οι Ρώσοι δεν ήθελαν να περάσει το φυσικό αέριο από τους Γερμανούς εξαιτίας του ότι δεν τους είχαν εμπιστοσύνη».

Επιπροσθέτως, τα πράγματα για τον κ. Τσίπρα δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ, καθώς πληροφορίες θέλουν τον Σπύρο Σαγιά, πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να διαψεύδει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εντολή παρακολούθησής του είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012. Ο κ. Σαγιάς φέρεται να κάνει… σμπαράλια το ανεπίσημο επιχείρημα της Κουμουνδούρου, ότι δήθεν βρήκαν την παρακολούθηση το 2015 αλλά δεν του το είπαν, για να τσεκάρουν αν σχετιζόταν με εγκληματικές οργανώσεις. Και αυτό γιατί, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Σαγιάς, δεν θα μπορούσε από τη μία ο κ. Τσίπρας να είχε μάθει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρακολουθούσε τον κ. Σαγιά και αμέσως μετά να του αναθέσει τα νευραλγικά και ευαίσθητα για κάθε κυβέρνηση καθήκοντα του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή