Μεγάλη τουρκική άσκηση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

by Times Newsroom 1
Share this

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, πρόκειται να διεξαχθεί η ετήσια αεροναυτική άσκηση MAVI VATAN 2021 («Γαλάζια Πατρίδα 2021) στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της ΕΡΤ, η άσκηση φέτος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου. Στόχος να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε συνεργασία με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 82 πλοία, 5 πολεμικά αεροσκάφη F-16, F-4 και HIK, 12 στρατιωτικά ελικόπτερα, επιθετικά ελικόπτερα γενικής χρήσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ομάδες αμφίβιων καταδρομέων (SAT/SAS) και δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλακής. Συνολικά 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα.

Στην άσκηση, όπου θα παρέχεται η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε λειτουργικό και τακτικό επίπεδο στην περιοχή των ναυτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον λειτουργίας, θα πραγματοποιούνται βολές άμυνας επιφανείας και αέρος όπου τα μη επανδρωμένα οχήματα υψηλής ταχύτητας θα χρησιμοποιηθούν ως στόχος.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή