Μελανσόν: Ψηφίστε στον β’ γύρο και ανοίξτε την πόρτα για το μέλλον

Για πρώτη φορά στην Πέμπτη Δημοκρατία, ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που ακολουθούν

by Times Newsroom

«Σας απευθύνομαι με όλη τη συγκίνηση που μπορείτε να φανταστείτε ενόψει των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται. Στο τέλος αυτού του πρώτου γύρου, η νέα λαϊκή ένωση έρχεται πρώτη, θα είναι παρούσα σε περισσότερες από 500 εκλογικές περιφέρειες στον δεύτερο γύρο», λέει ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για τον α’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, που του δίνουν οριακό προβάδισμα έναντι του συνασπισμού του Εμανουέλ Μακρόν.

«Το προεδρικό κόμμα στο τέλος του πρώτου γύρου ηττήθηκε και ηττήθηκε. Για πρώτη φορά στην Πέμπτη Δημοκρατία, ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που ακολουθούν», συνεχίζει ο αρχηγός των Nupes.

«Καλώ τον λαό μας ενόψει αυτού του αποτελέσματος και της εξαιρετικής ευκαιρίας που προσφέρει για την προσωπική μας ζωή και το πεπρωμένο της κοινής πατρίδας. Καλώ τον κόσμο να βγει να ψηφίσει την επόμενη Κυριακή. Ξεκινήστε με τα ψηφοδέλτιά σας για να ανοίξετε διάπλατα την πόρτα του μέλλοντος για το οποίο έχουν κινητοποιηθεί τόσες γενιές πριν από τη δική μας».

Ο κ. Μελανσόν «ένα μέλλον αρμονίας μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης».

Ο επικεφαλής της Nupes χαιρέτισε «το αποτέλεσμα μιας ιστορικής συμφωνίας, εκείνης που επέτρεψε τη γέννηση της νέας λαϊκής οικολογικής και κοινωνικής ένωσης. Ευχαριστώ όλους εκείνους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη συμφωνία και που κατέστησαν σαφές στον λαό μας ότι ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Η La Nupes πέρασε την πρώτη δοκιμασία που αντιμετώπισε με υπέροχο τρόπο. Τώρα μένει να κάνουμε το άλλο κομμάτι της διαδρομής. Ο καθένας θα εκτιμήσει ως καλός δημοκράτης, ως καλός ρεπουμπλικανός, ποιο είναι το καθήκον του και τι να κάνει με το ψηφοδέλτιό του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη νοημοσύνη του λαού μας και για την απόφαση που θα πάρουν για το μέλλον της εθνοσυνέλευσης μας. Ζητάμε από αυτούς με τους οποίους συγκρουστήκαμε στον πρώτο γύρο να δουν αυτόν τον δεύτερο γύρο από την οπτική γωνία των έργων, αλλά και του μέλλοντος της πατρίδας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή