Μενδώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Χρησιμοποιούν το όνομα της UNESCO για να στηρίξουν ανυπόστατους ισχυρισμούς

by Times Newsroom 1

Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ακρόπολη

«Ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ και της τομεάρχου Πολιτισμού του δεν έχει τέλος. Διασύρουν διεθνώς τη χώρα χρησιμοποιώντας ψεύδη και κατασκευασμένες “ειδήσεις”», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ανακοίνωση της τομέαρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περί ενός «μπαράζ διεθνούς κριτικής για τις τσιμεντοστρώσεις στην Ακρόπολη».

Η κ. Μενδώνη τόνισε, σε σχέση με τους ισχυρισμούς της κ. Αναγνωστοπούλου, πως στην αξιωματική αντιπολίτευση, «χρησιμοποιούν το όνομα της UNESCO για να στηρίξουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικής ηγεσίας, είναι σε συνεχή συνεργασία με την UNESCO, για όλα τα θέματα που αφορούν στα εγγεγραμμένα μνημεία της χώρας μας στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης και της Ακροπόλεως».

«Η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα την Παρασκευή, σε ανακοίνωση της κ. Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρονταν τα ακόλουθα:

«Το μπαράζ της διεθνούς κριτικής για τις τσιμεντοστρώσεις της κ. Μενδώνη στην Ακρόπολη συνεχίζεται. Αυτή τη φορά έχουμε νέο κόλαφο από ρεπορτάζ του αμερικάνικου PBS που αποκαλύπτει ότι η UNESCO είναι δυσαρεστημένη για τον τρόπο με τον οποίο έχει συμπεριφερθεί η κυβέρνηση και για το γεγονός ότι έπρεπε να μάθει για την κατάσταση από τρίτους, καθώς δεν είχε καμία πληροφόρηση από το υπουργείο Πολιτισμού. Και εμείς, όμως, στην Ελλάδα πληροφορούμαστε για τόσο σημαντικές εξελίξεις από τα Μέσα του εξωτερικού, κάτι που μας θυμίζει μαύρες περιόδους της ιστορίας μας.

Εφόσον το ρεπορτάζ ισχύει και το υπουργείο Πολιτισμού δεν το διαψεύδει, η κ. Μενδώνη, που διαβεβαιώνει ότι δήθεν όλα είναι καλώς καμωμένα, για μία ακόμα φορά είναι τρομερά εκτεθειμένη. Συλλαμβάνεται “επ’ αυτοφώρω” να αποκρύπτει την πραγματικότητα και να επιχειρεί να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Το ίδιο έχει κάνει και απέναντι στους Έλληνες πολίτες στη Βουλή στις ερωτήσεις που της έχουμε απευθύνει.

Αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης την τεραστίων διαστάσεων δυσφήμιση της χώρας διεθνώς από τους χειρισμούς της υπουργού του;».

Καταλήγοντας, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ανήκει στην ανθρωπότητα και την αιωνιότητα. Είναι το κορυφαίο μνημείο της χώρας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ένα μνημείο του μέτρου και της αρμονίας, αλλά και παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαμορφώσεις που κακοποιούν το τοπίο της και με νηφαλιότητα να γίνει ευρεία επιστημονική διαβούλευση στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως ζητά η UNESCO, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διεπιστημονική και κοινωνική συναίνεση, αποδοχή και καταξίωση.

Αυτό είναι που πρέπει να γίνει και αυτό θα συνεχίζουμε να θέτουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή