Μεντβέντεφ: «Χωρίς παρεξήγηση» η Ευρώπη κάνει δεύτερη φωνή στους Αμερικανούς σολίστ

«Έχω επικοινωνία με ξένους ηγέτες εδώ και πολύ καιρό και βλέπω πόσο έχει πέσει το επίπεδο των δυτικών πολιτικών. Αυτό συμβαίνει ακριβώς μπροστά στα μάτια μου τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι προφανές ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ούτε ίχνος πολιτικών προσώπων του επιπέδου του Χέλμουτ Κολ, του Ζακ Σιράκ ή της Μάργκαρετ Θάτσερ»

by Times Newsroom

Παρακμή «μπροστά στα μάτια του» των πολιτικών της Δύσης διαπιστώνει σε δοκίμιο 600 σελίδων ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Έχω επικοινωνία με ξένους ηγέτες εδώ και πολύ καιρό και βλέπω πόσο έχει πέσει το επίπεδο των δυτικών πολιτικών. Αυτό συμβαίνει ακριβώς μπροστά στα μάτια μου τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι προφανές ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ούτε ίχνος πολιτικών προσώπων του επιπέδου του Χέλμουτ Κολ, του Ζακ Σιράκ ή της Μάργκαρετ Θάτσερ», υποστηρίζει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν ο οποίος συχνά εκφράζεται με έντονο τρόπο. Θεωρείται επίσης από πολλούς το φερέφωνο του Κρεμλίνου.

«Χωρίς παρεξήγηση για κανέναν, αλλά είναι σαφές σε όλους ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Όλαφ Σολτς δεν είναι η Άνγκελα Μέρκελ. Αυτοί είναι νέοι άνθρωποι και μια νέα διοίκηση η οποία, κατά τη γνώμη μου, είναι μακριά από την καλύτερη εποχή της δημόσιας διοίκησης», είπε ο Μεντβέντεφ στρέφοντας έπειτα τα βέλη του στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Ο σημερινός πρόεδρος της Ουκρανίας θα εμφανιζόταν σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο Σιράκ με ένα πράσινο μπλουζάκι; Φυσικά και όχι. Παράλογο», ανέφερε.

Ο Μεντβέντεφ επιχείρησε επίσης να εκτιμήσει πού οφείλεται το πρόβλημα που ο ίδιος διαπιστώνει. «Το πρόβλημα του εκφυλισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι κάνει χλωμή δεύτερη φωνή στους Αμερικανούς σολίστ. Ο Σαρλ ντε Γκωλ θα μπορούσε να αντιταχθεί σε οποιονδήποτε Αμερικανό πρόεδρο. Και τώρα ποιος από τους Ευρωπαίους θα το κάνει χωρίς να δώσουν τα χέρια; Δεν σκέφτονται το μέλλον. Περιορίζονται μόνο από τις εκλογικές τους προοπτικές. Οι Αμερικανοί ηγέτες του νέου κύματος επίσης δεν λάμπουν με φρέσκες ιδέες και ψυχική σταθερότητα. Και έτσι θα συνεχιστεί», εξήγησε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή