Μέριλαντ: Χειροπέδες σε πεντάχρονο γιατί δεν πήγε στο σχολείο

by Times Newsroom 1

Περιστατικό βίας κατά πεντάχρονου αγοριού ,από αστυνομικούς του Μ΄περιλαντ, έφερε στην δημοσιότητα, βίντεο. Μάλιστα οι δύο αστυνομικοί που  συνέλλαβαν  τον μικρό «παραβάτη» γιατί δεν πήγε στο σχολείο δεν δίστασαν να του φορέσουν χειροπέδεος

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας του Montgomery County κυκλοφόρησε το σχετικό βίντεο, την Παρασκευή. Το γεγονός καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2020.

“Παρακολούθησα με τρόμο. αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως εφιάλτης και που διήρκεσε για σχεδόν μία ώρα”, ανέφερε μέλος του Συμβουλίου του Μοντγκόμερι Γουίλ Τζάαντο σε ανάρτησή τουυ στο Twitter. “Με έκανε άρρωστο.”

NBC NEWS

“Άκουσέ με. Πόσο χρονών είναι;” ρωτά ο αστυνομικός το αγόρι, οπως φαίνεται στο βιντεο, το οποίο αναπαρήγαγε το NBC.

«Πέντε», απαντά το παιδί.

“Πέντε; Νιώθεις ότι μπορείς να πάρεις τις αποφάσεις σου;” ρωτά ο αστυνομικός. “Νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις;”

Το παιδί,στις πιεστικές ερωτήσεις αρχίζει να αναστατώνεται και λίγο μετά  αρχίζει να κλαίει και να φωνάζει. Η αστυνομία οδηγεί τον πεντάχρονο  στο πίσω μέρος του περιπολικού ενώ οι φωνές συνεχίζονται.

«Καλύτερα να σταματήσεις», λέει η αστυνομία στο αγόρι.

Μέσα στο περιπολικό οι αστυνομικοί συνεχίζουν τον εκφοβισμότου παιδιού αξιωματικοί του λένε επανειλημμένα ότι είναι «κακός» και πρέπει να ξυλοκοπηθεί.

“Σε χτυπάει η μαμά σου; Σε χτυπάει η μαμά σου; Θα σε χτυπήσει σήμερα”, ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς.

Όταν το αγόρι δεν σταματά να κλαίει, ένας αστυνομικός φωνάζει μόλις λίγα εκατοστά από το πρόσωπό του. Αργότερα, μετά τη συνάντηση του παιδιού με τη μητέρα του, ένας αστυνομικός βγάζει ένα ζευγάρι χειροπέδες και το τοποθετεί στους καρπούς του μικρού αγοριού. “Ξέρεις σε τι χρησιμεύουν; Αυτά είναι για άτομα που δεν θέλουν να ακούσουν και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν”, λέει αστυνομικός στο αγόρι.

Η αστυνομία της κομητείας σε σχετική δήλωση, ανέφερε ότι έγινε εσωρτερική έρευνα  αλλά τα πλήρη ευρήματα είναι εμπιστευτικά βάσει του νόμου του Μέριλαντ.

Η μητέρα του αγοριού τελικά υπέβαλε αγωγή και ζητά αποζημίωση και δικαιοσύνη για το τραύμα που προκλήθηκε στο αγόρι.

Η ένωση που εκπροσωπεί την αστυνομία της επαρχίας Montgomery, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, επικαλούμενη εκκρεμείς δικαστικές διαφορές.

Οι κάτοικοι της κοινότητας συνέταξαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν να απολυθούν οι  δύο αστυνομικοί.

Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, το θέμα δεν έχει αντιμετωπιστεί όπως πρέπει, καταγγέλουν. Αυτή η καθυστέρηση  είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη”, αναφέρουν στην επιστολή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή