Μέρκελ: Είπε «όχι» στην πρόταση να εργαστεί στον ΟΗΕ

Η Μέρκελ έχει μείνει εκτός πολιτικού προσκηνίου από τότε που παρέδωσε την καγκελαρία της Γερμανίας στον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

by Times Newsroom

Την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη απέρριψε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της, ένα μήνα μετά την αποχώρησή της ύστερα από 16 χρόνια θητείας στην καγκελαρία.

Όπως γνωστοποίησε το γραφείο της, η 67χρονη Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες την περασμένη εβδομάδα για να τον ευχαριστήσει για τη θέση που της πρότεινε σε επιστολή και να του πει ότι δεν θα τη δεχθεί. Το γραφείο της Μέρκελ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γκουτέρες είχε προσφέρει στη Μέρκελ τη θέση της επικεφαλής ενός υψηλόβαθμου συμβουλευτικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για τα παγκόσμια δημόσια αγαθά, ένα από τα βασικά μεταρρυθμιστικά του σχέδια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Παγκόσμια Δημόσια Αγαθά είναι ένα από τα εμβληματικά έργα του Γκουτέρες για τη μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών στη δεύτερη θητεία του, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου. Στην έκθεσή του για τον μετασχηματισμό του ΟΗΕ πέρυσι, ο γενικός γραμματέας έγραψε: «Θα ζητήσω από ένα συμβουλευτικό συμβούλιο υψηλού επιπέδου, με επικεφαλής πρώην ηγέτες, να εντοπίσει τα παγκόσμια δημόσια αγαθά και άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπου οι βελτιώσεις στη διακυβέρνηση είναι πιο επείγουσες».

Η Μέρκελ έχει μείνει εκτός πολιτικού προσκηνίου από τότε που παρέδωσε την καγκελαρία της Γερμανίας στον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com