Μέρκελ: Έρχεται lockdown στη Γερμανία για ανεμβολίαστους – Να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο

Τις ανακοινώσεις έκανε η καγκελάριος

by Times Newsroom 1

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο. Παράλληλα είπε ότι έρχεται lockdown για ανεμβολίαστους. Σε συνέντευξη τύπου μετά μετά από συνάντηση με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας στην Καγκελαρία του Βερολίνου, στην οποία συμμετείχε και ο νέος – εν αναμονή – καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, η Μέρκελ χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση στην πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το τέταρτο κύμα πρέπει να καμφθεί».

Η Μέρκελ ανέφερε ότι θα υπάρξουν μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση σχεδόν πουθενά παρά μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακείο με τους κανόνες να επεκτείνονται παντού και στο λιανικό εμπόριο. Επιπλέον, η πρόσβαση σε χώρους πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων κινηματογράφων, θεάτρων, εστιατορίων, θα είναι δυνατή μόνο για εμβολιασμένα άτομα ή για όσους έχουν νοσήσει.

Ζήτησε υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο

Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ζήτησε να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τη Bild, είπε ότι «εν όψει αυτής της κατάστασης, είναι απαραίτητο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Αν ήμουν στη γερμανική Bundestag, θα μπορούσα να πω ότι θα την ψήφιζα. Όλοι ελπίζαμε ότι θα γινόταν περισσότερο αποδεκτό το να κάνει κάποιος εθελοντικά το εμβόλιο».

Ενόψει της τρέχουσας κατάστασης, η Καγκελάριος είπε ότι τα νοσοκομεία μερικές φορές φτάνουν στα όριά τους. «Οι ασθενείς θα έπρεπε να μετεγκατασταθούν. Είναι απαραίτητη μια “πράξη εθνικής αλληλεγγύης”».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή