Μέση Ανατολή: Στρατηγικής σημασίας το Ισφαχάν- Αυτός είναι ο λόγος που επιτέθηκαν εκεί οι Ισραηλινοί

Η επαρχία Ισφαχάν φιλοξενεί μια μεγάλη αεροπορική βάση, ένα μεγάλο συγκρότημα παραγωγής πυραύλων και πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

by Times Newsroom

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν άμεσες επιπτώσεις από το ισραηλινό χτύπημα της Παρασκευής και ο παγκόσμιος πυρηνικός φύλακας, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA), δήλωσε ότι δεν υπέστησαν ζημιές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Δεν έχει υπάρξει επίσημο ισραηλινό σχόλιο.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισφαχάν και μια στρατιωτική βάση στην πόλη Ισφαχάν, ενεργοποιώντας τοπικά συστήματα αεράμυνας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού και την κρατική τηλεόραση, τρία μικρά άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα καταρρίφθηκαν κοντά σε αεροπορική βάση του ιρανικού στρατού, ακριβώς βορειοανατολικά της πόλης Ισφαχάν, εντός της επαρχίας Ισφαχάν.

Αυτή η βάση είναι γνωστή ως η 8η Τακτική Αεροπορική Βάση, η οποία φιλοξενεί τον ιρανικό στόλο των αμερικανικής κατασκευής F-14 Tomcat, τα οποία αγοράστηκαν πριν από την επανάσταση του 1979.

Ιρανός διοικητής είχε πει στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ότι πυροβολήθηκαν σε ορισμένα αντικείμενα και δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό θα υποκινήσει τους Ιρανούς ή όχι, είπε: «Έχετε ήδη δει την απάντηση του Ιράν», υποδεικνύοντας ότι αυτή η επίθεση πιθανότατα από το Ισραήλ, θα μπορούσε να είναι προς το παρόν, το τέλος αυτών των συνεχόμενων απειλών και ανταπειλές που έχουν διατυπωθεί από Ιρανούς αξιωματούχους καθώς και από Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Το Ομάν καταδικάζει την «ισραηλινή επίθεση» στο Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ομάν στο μεταξύ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την «ισραηλινή επίθεση» στο Ισφαχάν.

Το Ομάν «καταδικάζει επίσης και καταγγέλλει τις επανειλημμένες στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ στην περιοχή», ανέφερε η δήλωση.

Η χώρα του Κόλπου μεσολάβησε εδώ και καιρό μεταξύ του Ιράν και των δυτικών χωρών.

Οι πτήσεις από και προς την Τεχεράνη, το Ισφαχάν και το Σιράζ ανεστάλησαν για περισσότερες από δύο ώρες σήμερα το πρωί, αλλά έκτοτε επετράπη να συνεχίσουν.

Παρά το γεγονός αυτό, οι πτήσεις είναι ακόμα λίγες σε ολόκληρο το Ιράν, αποκαλύπτει μια ανάλυση των δεδομένων FlightRadar24.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com