Μετά τη Βρετανία κυρώσεις κατά Αμπράμοβιτς και από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ηγέτες της έχουν επιβάλει νέες κυρώσεις κατά ολιγαρχών, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, που κατηγορείται ότι είναι κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

by Times Newsroom

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ηγέτες της έχουν επιβάλει νέες κυρώσεις κατά ολιγαρχών, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, που κατηγορείται ότι είναι κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα νέα μέτρα -όπως το δέσμευση περιουσιακών στοιχείων- επηρεάζουν δεκάδες άτομα και θα πρέπει να εμφανιστούν επίσημα αυτή τη Δευτέρα στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε.

Ο Αμπράμοβιτς θα εμφανιστεί εκεί λίγες μέρες αφότου έγινε στόχος βαρέων κυρώσεων εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης, που πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του.

Μια απόφαση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την Τσέλσι, δεδομένου ότι ο σύλλογος – που έχει λάβει ειδική άδεια – δεν μπορεί πλέον να πουλά παράγωγα προϊόντα, εισιτήρια ή να προσφέρει νέα συμβόλαια στους παίκτες του.

Τα έξοδα ταξιδίου επίσης ρυθμίζονται αυστηρά, ενώ η πώληση του συλλόγου είχε ανασταλεί πριν εγκριθεί εκ νέου. Σε αυτό το πλαίσιο οι Λονδρέζοι ταξιδεύουν στη Λιλ για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα την Τετάρτη, στα νοκ άουτ του Champions League.

Οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις αφορούν άλλους τομείς δραστηριότητας και ειδικότερα την απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων πολυτελείας. Οι πρεσβευτές θα συναντηθούν σήμερα (14/3) για να οριστικοποιήσουν τη λίστα κυρώσεων.

Ένα από τα ερωτήματα θα είναι ποια είδη πολυτελείας μπορούν ακόμα να εξαχθούν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την απαγόρευση όλων των ειδών που κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ ή περίπου 327 δολάρια.

Άλλα σημαντικά στοιχεία στον νέο κατάλογο κυρώσεων θα περιλαμβάνουν πιθανώς τις ρωσικές εξαγωγές σιδήρου και χάλυβα.

Οι κυρώσεις προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο μέτρων που στοχεύουν στην ακρωτηρίαση της ρωσικής οικονομίας, τα οποία κυμαίνονται από το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έως την απαγόρευση των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να πραγματοποιούν συναλλαγές με τη Ρωσική Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που υπερβαίνουν μια ορισμένη τιμή στη Ρωσία.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com