Μετά τον Τζόκοβιτς η Αυστραλία έτοιμη να σταματήσει και τον Σλέιτερ

«No vax, no play» δήλωσε ο υπουργός Υγείας για τον 11 φορές Αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή

by Times Newsroom

Χωρίς εμβόλιο δεν υπάρχει και βίζα για να μπεις στην Αυστραλία και να σερφάρεις…

Όπως έχει ήδη συμβεί με άλλους αθλητές, προεξάρχοντος του Νο 1 στον κόσμο του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, η χώρα των καγκουρό κλείνει τον δρόμο και στον κορυφαίο πρωταθλητή του σερφ, τον Αμερικανό Κέλι Σλέιτερ, ο οποίος δεν θα μπορέσει να μπει στην Αυστραλία εάν δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο Σλέιτερ, αναφέρει ο «Guardian», θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο όνομα του αθλήματος που θα του στερηθεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Αυστραλία, αφού ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας είπε ότι ο 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα γίνει δεκτός στο αν δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ο Σλέιτερ, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει δημόσια την κατάστασή του για την Covid (αν έχει εμβολιαστεί), έχει εκφράσει ορισμένες αμφιλεγόμενες απόψεις για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολίου στο Instagram τον Οκτώβριο, ενώ ήταν επίσης πολύ επικριτικός για την υπόθεση Τζόκοβιτς, που έληξε με την απέλαση του Σέρβου.

Οι καλύτεροι σέρφερ στον κόσμο θα φτάσουν στην Αυστραλία για τις εκδηλώσεις του World Surf League στην παραλία Victoria’s Bells και το Margaret River στη Δυτική Αυστραλία, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

«Πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά ξεκάθαροι με την υπόθεση Νόβακ Τζόκοβιτς: όχι εμβόλιο όχι παιχνίδι», είπε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ στο αυστραλιανό κανάλι Channel 9.

«Είναι ένα πολύ απλό μήνυμα, ανεξάρτητα από το άθλημα. Είμαστε αμερόληπτοι. Ελπίζω ο Σλέιτερ να εμβολιαστεί κι ελπίζω να αγωνιστεί».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή