Μεταναστευτικό : Όλα τα όρια έχουν ξεπερασθεί | Αλλαγή αντίληψης και πολιτικής.

by ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ
Share this
  • Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ

Τα χθεσινά και προχθεσινά αιματηρά γεγονότα συγκρούσεων, πλιάτσικου και απειλών στη Λέσβο (με ερευνόμενες διαστάσεις σαμποτάζ!), οι ακραίες εντάσεις & συνεχείς προκλήσεις σε όλα τα νησιά ”πρώτης γραμμής” του Αιγαίου τους τελευταίους τέσσερις μήνες (!), ο διαρκής αναβρασμός και τα πολλαπλά κρούσματα σε όλα σχεδόν τα σημεία της Χώρας με μεταναστευτικές συγκεντρώσεις, βεβαιώνουν ότι όλα τα όρια έχουν ξεπερασθεί !

Πριν έρθει η Άνοιξη και το Καλοκαίρι, οπότε οι ροές θα πάρουν τη μορφή ασυγκράτητης μεταναστευτικής καταιγίδας, απαιτείται ριζική αναθεώρηση της αντίληψης και επαναθεμελίωση της σχετικής πολιτικής.

Η βασική γραμμή, η ζώνη αντιμετώπισης του μεταναστευτικού είναι -και οφείλουν να είναι- τα σύνορα της Χώρας. Εκεί, πρωταρχικά και αποφασιστικά οφείλει να αντιμετωπισθεί και να αποτραπεί. Στα σύνορα (θαλάσσια & χερσαία), και μόνο εκεί, μπορεί να γίνει αποτελεσματική αποτροπή, απώθηση.

Η θέση ότι ουδείς εισέρχεται στην Ελλάδα, παρά μόνον όποιον η Ελλάδα αποφασίζει να δεχθεί, με αποφασιστικότητα και καθαρότητα πρέπει να γίνει προς όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, προς όλες τις χώρες, ιδιαίτερα προς εκείνες απ΄όπου προέρχονται – μεταφέρονται οι μεταναστευτικές ροές.

Η θέση ότι η Ελλάδα φυλάσσει και προασπίζει τα σύνορά της έναντι κάθε εξωτερικού παράγοντα, δεν πρέπει να αποτελεί δήλωση εσωτερικής ελλαδικής κατανάλωσης, αλλά δήλωση με διεθνή και δια-κρατικό χαρακτήρα, με υποδοχέα τις εθνικές κυβερνήσεις και όλα τα μέσα ενημέρωσης, και, κυρίως, με πρακτική εφαρμογή και αποτελέσματα. Η θέση αυτή πρέπει να τονισθεί ότι αποκτά ιδιαίτερο βάρος και σημασία λόγω της ακραίας οξύτητας του μεταναστευτικού, αλλά και της συνεχιζόμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Είναι, πλέον, κοινή συνείδηση, – ηλίου φαεινώτερον -, ότι από τη στιγμή που το ”πρόβλημα” (οι μεταναστευτικές ροές) εισαχθεί δεν υπάρχει αντιμετώπιση, δεν υπάρχει θετική λύση. Υπάρχει μόνον διαχείριση, κακή έως καταστροφική. Λιγότερο κακή, αν υπήρχε ειρήνευση στα μέτωπα πολεμικών συγκρούσεων και πραγματική κοινή ευρωπαϊκή στάση και αλληλεγγύη, πράγματα που από την εμφάνιση του φαινομένου ουσιαστικά δεν υπήρξαν. Διαχείριση, έως εθνικά & κοινωνικά καταστροφική, αν εσωτερικά συνεχισθεί ο δρόμος αποσάθρωσης των τελευταίων πέντε (5) ετών.

Η Ελλάδα, δεν δύναται, να σηκώσει άλλο βάρος, που δεν της ανήκει, οδηγώντας τους τόπους της και τις κοινωνίες τους (στα νησιά και στην ενδοχώρα) σε διάλυση, σε κατάρρευση.

Η Ελλάδα οφείλει να δεί την Ύπαρξή της, τη συνοχή και την ακεραιότητά της, την οικονομία και την παραγωγή της, την κοινωνία και τους νέους της, το Μέλλον της.

Share this
The following two tabs change content below.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ

Ο Ελευθέριος Τζιόλας είναι Χημικός Μηχανικός, Ελεύθερος επαγγελματίας, Συγγραφέας, με σαραντάχρονη παρουσία και συμμετοχή στο προοδευτικό κίνημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή