Μεταναστευτικό σε Ελλάδα-Κύπρο: Είναι άτολμοι, ανεπαρκείς ή αδιάφοροι οι πολιτικοί μας;

Τι να περιμένουμε λοιπόν και τι τελικά συμβαίνει: Είναι οι πολιτικοί μας ανεπαρκείς, αδιάφοροι ή άτολμοι; Κι εμείς, ο λαός, τι κάνουμε σ’ Ελλάδα και Κύπρο;

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΣΩΝΙΤΗΣ*

Το θέμα θα έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο και κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή: Το πανίσχυρο γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, ανακοίνωσε απ’ την ιστοσελίδα του ότι ανακαλεί όλα τα σχετικά  άρθρα σχετικά με τον εικαζόμενο θάνατο της εικαζόμενης «μικρής Μαρίας», «παιδιού» παράτυπων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε τουρκικό και όχι σε ελληνικό έδαφος-νησίδα, όπως προπαγάνδιζε ανενδοίαστα τότε το Σπίγκελ, προσθέτοντας τώρα ότι θα επανέλθει όταν και αν έχει συγκεκριμένα ακριβή στοιχεία.

   Πρόκειται για σοβαρή αλλά και ξεδιάντροπη ομολογία της προπαγάνδας κατά της Ελλάδας που ασκεί συστηματικά το Σπίγκελ, αλλά και δεκάδες ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτες στα σύνορά μας δυστυχώς όμως και ο Σύριζα και μεγαλόσχημα και μη στελέχη του (Κούλογλου, Αρβανίτης, Φίλης,  Κατρούγκαλος, διασώστης με τα καθαρά μπλουζάκια κ.λπ.). Επί  ένα μήνα η Ελλάδα κατηγορείτο, από όλον τον διεθνή Τύπο σχεδόν, ότι άφησε ένα (ανύπαρκτο) παιδάκι να πεθάνει, η Τουρκία πρωτοστατούσε στις κατηγορίες και στην προπαγάνδα -και τώρα το Σπίγκελ αποδέχεται ότι όλα αυτά είναι ψέμματα, χωρίς όμως να έχει την γενναιότητα να ζητήσει συγγνώμη απ’ την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Δεν ξέρω αν απέλυσε τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Χρηστίδη που τα έγραφε όλα αυτά, με επιθετικό, προσβλητικό μάλιστα ύφος και επέμενε στο τουίτερ. Τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα; Να περάσει στην αντεπίθεση και να κινητοποιήσει όλον της τον, διπλωματικό και μη, μηχανισμό και να προβάλλει παντοειδώς την ομολογία του Σπίγκελ, που δικαιώνει πλήρως τις θέσεις της. Να απαιτήσει  πρωτοσέλιδη αποκατάσταση από το Σπίγκελ και συγγνώμη. Να ανακαλέσει κάθε άδεια από όλες τις ΜΚΟ. Και να απαιτήσει απ’  τον δημοσιογράφο-προπαγανδιστή (;) Χρηστίδη, που είπε και ψέμματα όταν είδε τους πρόσφυγες ως δήθεν εκπρόσωπος ΜΚΟ αλλά δεν διώχθηκε όπως έπρεπε, να ζητήσει συγγνώμη. Και να θυμίσει φυσικά τις γερμανικές αποζημιώσεις επανορθώσεις, δάνειο κ.λπ. για τις καταστροφές και τις θηριωδίες τους στον Β΄Π.Π. Όσο δεν τις απαιτούμε με κάθε τρόπο, τόσο η Γερμανία θα μας περιφρονεί και εμπαίζει.

Το ίδιο έπρεπε να είχε  κάνει η κυβέρνηση  και πριν τρία χρόνια, σχεδόν, με τους Νιου Γιορκ Τάιμς, όταν έγραφαν για κρυφό στρατόπεδο κράτησης παράτυπων μεταναστών στον Έβρο. Το άρθρο εκείνο υπέγραφε ένας δημοσιογράφος ονόματι  Πάτρικ Κίνγκσλεϊ και η υπερπροβεβλημένη δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ Ματίνα Στεβή: «γεννήθηκα στην Πετρούπολη, αλλά μεγάλωσα στην Φιλοθέη, πήγα σχολείο στο Κολέγιο» κι  ο πατέρας της είναι:  «της Γενιάς του Πολυτεχνείου, ξύλο, φυλακή, ΚΚΕ, μεγάλωσα με όλα αυτά που πέρασε ο πατέρας μου». Και ΚΚΕ και Φιλοθέη και Κολλέγιο και Νιου Γιορκ Τάιμς για την πολυτάλαντη δημοσιογράφο.  Ο πατέρας της Γιάννης διευθύνει την ιστοσελίδα Αστραπάρης στην Χίο και πριν λίγες μέρες έκανε μήνυση (δημοσιογράφος ο ίδιος) κατά της εφημερίδας Χιακός Λόγος για ένα άρθρο της, ενώ έχει δεχθεί κι ο ίδιος μηνύσεις σχετικές. Περισσότερα ας μας πουν οι Χιώτες που ξέρουν.   Τι απαίτησε τότε λοιπόν από την κ. Στεβή η ελληνική κυβέρνηση, όταν δικαιώθηκε πάλι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και αποδείχθηκε απολύτως ψευδές το «ρεπορτάζ» της; Απολύτως τίποτε.

Ας δούμε, όμως, πώς περιγράφει ο δημοσιογράφος πατέρας της τα «πρέπει» του δημοσιογράφου σε χθεσινή δίκη εναντίον του από  μέλος της Χρυσής Αυγής, δίκη που κέρδισε, σχετικά με την ελευθεροτυπία:

«Δεν είναι μόνον δικαίωμα, αλλά και καθήκον των δημοσιογράφων να μεταφέρουν όσα γίνονται και να ενημερώνουν την κοινωνία, ασκώντας παράλληλα κριτική για όσα συμβαίνουν. Ειδικά στην οξυμένη φάση του προσφυγικού εκείνης της χρονικής περιόδου, τόνισε ότι  ήταν επιβεβλημένος ο ρόλος των δημοσιογράφων στο να αποκαλύπτουν όλες τις δράσεις που είχαν στόχο τον διχασμό της κοινωνίας, την πρόκληση επεισοδίων και την όξυνση αντί για άμβλυνση του προβλήματος».

Τι πιστεύει λοιπόν ο πατέρας δημοσιογράφος για την κόρη δημοσιογράφο, τήρησε την δημοσιογραφική δεοντολογία; Όξυνε ή άμβλυνε το πρόβλημα; Μετέφερε όσα έγιναν ή μετέφερε όσα ποτέ δεν έγιναν; Δεν πιστεύουμε να την ανέθρεψε δημοσιογραφικά με το δεύτερο. Έκανε όμως σχόλια στην ιστοσελίδα του για το ψευδές άρθρο της κόρης του;

Την περασμένη βδομάδα έγινε η σύνοδος του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, πόλη γνωστή και για την αλληλοσφαγή των δύστυχων μελών του ΚΚΕ μετά τον εμφύλιο. Εκεί λοιπόν, όπου είχε φτάσει  ο Μεγαλέξανδρος, το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων έγινε δεκτό στον οργανισμό ως κρατική οντότητα και ως παρατηρητής, αφού προηγουμένως ο ΟΤΚ άλλαξε, με απαίτηση της Άγκυρας, το καταστατικό του. Το ψευδοκράτος έγινε δεκτό με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» και την ψευδοσημαία του.

Στον οργανισμό συμμετέχουν οι χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τουρκία, Ουζμπεκιστάν. Ποια ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, κυπριακής και ελλαδίτικης; Ανακοίνωσαν  στα κράτη του ΟΤΚ ότι παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με την Κύπρο και ότι ως πρώτη απάντηση εμείς  θα εμποδίσουμε κάθε συμφωνία-επιδότηση κ.λπ. απ’ την ΕΕ, δεδομένου ότι ο εν λόγω οργανισμός δεν έλαβε υπ’ όψιν ούτε τις ειδοποιήσεις της ΕΕ να μην δεχθεί το ψευδοκράτος; Καταγγείλαμε τα κράτη αυτά στον ΟΗΕ και στην διεθνή κοινότητα; Ζητήσαμε απ’ την ΕΕ να λάβει μέτρα για την στάση τους; Το αντίθετο έγινε: Ελλάδα και Κύπρος δεν απαίτησαν την επ’ άπειρον αναβολή  της Συνάντησης Ε.Ε.- Κιργισίας, έγινε στις 15 Νοεμβρίου, μέχρι η Κιργισία να ανακαλέσει την παρανομία  της ούτε  έθεσε το θέμα, ζητώντας πάλι να ληφθούν μέτρα, στην ετήσια συνάντηση της Ε.Ε. με τα κράτη της Κεντρικής Ασίας (στοιχεία από σχετικό άρθρο του Κώστα Βενιζέλου Σε επιθετική διάταξη η Άγκυρα για το ψευδοκράτος).

Τι να περιμένουμε λοιπόν και τι τελικά συμβαίνει: Είναι οι πολιτικοί μας ανεπαρκείς, αδιάφοροι ή άτολμοι; Κι εμείς, ο λαός, τι κάνουμε σ’ Ελλάδα και Κύπρο;

Υ.Γ. * Είχαμε ήδη ετοιμάσει το άρθρο όταν δημοσιεύτηκε ότι πολλές  ΜΚΟ, μεταξύ τους κι η Human Rights 360 (που πρωτοστάτησε στα ψεύδη για το ανύπαρκτο παιδάκι Μαρία και ως μέλος αυτής είδε τους παράτυπους μετανάστες ο δημοσιογράφος Χρηστίδης) κι ο ιδρυτής κάποιος Φαρμάκης κατηγορούνται απ’ τον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης -να δούμε τι συμβαίνει και με τις Νορβηγικές, ειδικά με μία εξ αυτών. Προκύπτουν βέβαια και ευθύνες ποινικές για τους παράτυπους μετανάστες και όχι πρόσφυγες που είπαν κι αυτοί ψέμματα  εκθέτοντας και προσβάλλοντας την χώρα όπου ήθελαν να μεταναστεύσουν. Τουλάχιστον να ζητήσουν συγγνώμη. Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας.

*Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Τελευταίο του μυθιστόρημα Καθαρμοί, απ’ τις εκδ. Πατάκη θα παρουσιασθεί την επόμενη Δευτέρα (28-11-22) στον Ιανό Αθηνών, στις 20:30. Ομιλητές: ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης. Διευθύνει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα.

Πηγή: https://ardin-rixi.gr/archives/247830

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή