Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, καθώς επίσης και στην Εύβοια, όπου αναμένεται να είναι έντονες (Πάνω Χάρτης), ενώ τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 07/02 οι χιονοπτώσεις (τοπικά έντονες) θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας (Κάτω Χάρτης).

Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Παράλληλα, για επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων, πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες που έχει φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτησή του, παραθέτει επίσης χάρτες που δείχνουν την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Αττική για την Δευτέρα (06.02.2023).

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μεγάλοι όγκοι χιονιού αναμένονται στην Αττική, με την χιονόπτωση να κορυφώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα επικρατήσουν και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.