Μετρό-ΣΕΛΜΑ: «Κανονικά αύριο η στάση εργασίας»

by Times Newsroom 1

«Αύριο, Τετάρτη, από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 10 το πρωί η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με την εξαγγελία» δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), παρά τη σημερινή δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα κινητοποίηση.

Σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με απόφασή του «στηρίζει έμπρακτα τα δίκαια αίτηματά μας και τη στάση εργασίας μας», ενώ δηλώνει πως όλοι οι εργαζόμενοι μέλη του «είναι καλυμμένοι να συμμετάσχουν κανονικά» στη στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι «στο πλέον αντιπροσωπευτικό και πολυπληθέστερο Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ» καταγέλλουν «ως οφείλουμε τα προβλήματα σε ανταλλακτικά και συρμούς, καθώς και τα προβλήματα του προσωπικού, όπως αυτά προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη κακοδιοίκηση Χαιρέτα.

Μοναδικός μας σκοπός είναι η διαφύλαξη της ποιότητας και του χαρακτήρα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών.

Απευθυνόμενοι προς το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους της χώρας, αναφέρουμε ότι διεκδικούμε επιπλέον πύκνωση δρομολογίων εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Αντ’ αυτού η ηγεσία – εργοδοσία, αντί να δώσουν λύση στα καταγγελλόμενα προβλήματα ως όφειλαν, το μόνο που φρόντισαν να κάνουν, είναι να σύρουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, σαν να είμαστε κακοποιοί και με ένα δελτίο τύπου νομικίστικο, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να πείσουν τους επιβάτες, ότι όλα βαίνουν καλώς.

Καλώς με το 50% των συρμών στην γραμμή 1 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;

Καλώς με το 1/3 των συρμών στις γραμμές 2 και 3 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;

Καλώς με τους 33 νέοπροσληφθέντες τεχνίτες από τους 100 να έχουν δηλώσει παραίτηση γιατί η εργοδοσία δεν τους ενημέρωσε για τα δικαιώματα τους;

Καλώς με απλήρωτα δεδουλευμένα μέχρι και σήμερα, για το πρώτο 5μηνο το 2021;

Καλώς με την αναξιοκρατία να έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, ηθικό και νομικό;

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή