Μεξικό: 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εφόδου ενόπλων σε φυλακή

Σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση έγινε προκειμένου να διευκολυνθεί απόδραση κρατουμένων

by Times Newsroom

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα φύλακες, σκοτώθηκαν σε έφοδο ενόπλων εναντίον φυλακής στη Σιουδάδ Χουάρες, πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον 24 κρατούμενοι απέδρασαν, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι τοπικές αρχές.

Η εισαγγελία της πολιτείας Τσιουάουα διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έφοδος έγινε το ξημέρωμα, όταν ένοπλοι κατέφθασαν με οχήματα που διέθεταν θωράκιση κι άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών.

Την ίδια στιγμή, οικογένειες εγκλείστων περίμεναν για να μπουν στο σωφρονιστικό κατάστημα προκειμένου να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα την πρωτοχρονιά.

Κατά τα πρώτα στοιχεία, η έφοδος είχε σκοπό να διευκολύνει την απόδραση ομάδας φυλακισμένων.

Με τη βοήθεια του στρατού, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, πρόσθεσε η εισαγγελία, χωρίς να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για δραπέτες ή δράστες της επίθεσης.

Στη συγκεκριμένη φυλακή του βόρειου Μεξικού κρατούνται μέλη των διαβόητων καρτέλ Σιναλόα και Χουάρες, που βρίσκονται σε πόλεμο για τον έλεγχο της πόλης εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή