Μεξικό: Ένοπλοι εκτέλεσαν δικαστή και τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους

by Times Newsroom 1
Share this

Νεκροί από πυρά κακοποιών, που εισέβαλαν στο σπίτι τους και τους εκτέλεσαν, έπεσαν ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Μεξικό, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα και η σύζυγός του.

Ο δικαστής Ουριέλ Βιγέγκας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν από τα πυρά των ενόπλων ενώ δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού και μια οικιακή βοηθός επέζησαν.

«Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές την υποστήριξή τους για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ομοσπονδιακών δικαστών και των οικογενειών τους» καθώς και για να γίνει έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονία, τόνισε ο Αρτούρο Σαλντίβαρ, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το υπουργείο Ασφάλειας καταδίκασε τις δολοφονίες του δικαστικού και της συζύγου του.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη» της έρευνας για την επίθεση αυτή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο δικαστής εργαζόταν από τον Φεβρουάριο σε ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο στην πόλη Κολίμα, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας.

Προηγουμένως είχε υπηρετήσει στην πολιτεία Χαλίσκο και σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο είχε αναλάβει την υπόθεση Ρούμπεν Οσεγκέρα, από το όνομα του γιου του Νεμέσιο Οσεγκέρα, ή «Ελ Μέντσο», του αρχηγού του ισχυρού καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Ο Βιγέγκας είχε δώσει εντολή να μεταχθεί ο νεότερος Οσεγκέρα σε φυλακή στην πολιτεία Οαχάκα το 2018, από την οποία εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

(φωτογραφία αρχείου)

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή