Μία Δεκαετία Δημοκρατίας: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Δεύτερη μέρα των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum σήμερα, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια και διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times και με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατίας και τώρα τι;».

by Times Newsroom

Από αριστερά στα δεξιά: CAROL ANDERSON, DAWN NAKAGAWA, LISA WITTER, PATRICIA COHEN

Πρέπει να μάθουμε τον κόσμο να αξιολογεί τις πληροφορίες που λαμβάνει εάν θέλουμε να αλλάξουμε τη μορφή της δημοκρατίας που έχουμε. Πρέπει να αποκτήσουμε κριτική σκέψη όπως είπε η Carol Anderson, συγγραφέας και ακαδημαϊκός στο πλαίσιο της συνεδρίας “A Decade of Democracy: United States” στο πάνελ του 10ου Athens Democracy Forum. Ο κόσμος είναι διχασμένος και πιστεύει ότι με το να μην ψηφίζει παίρνει θέση. Η ελπίδα παραμένει πάντα με τον λαό, είπε. «Υπάρχει πληθυσμός που διψά να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες και πρέπει να καταστήσουμε σαφές ποιο είναι το διακύβευμα για όσους απέχουν». Η πολιτική πρέπει να είναι σαφής για τις πολιτικές της θέσεις, ώστε να προσελκύει το κοινό.

Είναι νέα τάση να είμαστε απαισιόδοξοι ως προς τη δημοκρατία και το κλίμα και πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτή την τάση, είπε η Lisa Witter, συν-ιδρύτρια του Apolitical Foundation. Πρέπει να εμψυχώνουμε τον κόσμο και να τον κινητοποιούμε να συμμετέχει στις εκλογές και να αποτρέπουμε εκείνους που επιλέγουν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Στο μυαλό των Αμερικανών η πολιτική αφορά τη νίκη και αντί να αναζητούν τι είδους πολιτική θέλουν, ψάχνουν τρόπους να κερδίσουν. Ας μην μας αποσπούν την προσοχή εκείνοι που θέλουν μόνο τη νίκη. Η αίσθηση του να ανήκεις κάπου είναι πολύ σημαντική και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτή την πολιτική.

Το διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι η κουλτούρα της δημοκρατίας και πρέπει άμεσα να ασχοληθούμε με το πρόβλημα. Μακροπρόθεσμα είμαι αισιόδοξη αλλά βραχυπρόθεσμα είμαι πολύ απαισιόδοξη ως προς το ισχύον πολιτικό σύστημα, είπε η Dawn Nakagawa, Executive Vice President, Berggruen Institute.
Το συνέδριο υποστηρίζουν μεταξύ άλλων φορείς όπως, οι Meta, TAEJAE Academy, Luminate, Microsoft, Council of Europe , EBRD, Libra Group, Numismatica Genevesis S.A., Greek National Tourism Organization, Lamda Development, Costa Navarino, Athens Development & Destination Management Agency, National Bank of Greece, OTE Group of Companies, Hellenic Recovery Recycling Corporation, Solidarity Now, Sekyra Foundation, Growthfund, Marianna V. Vardinoyannis Foundation, ELPIDA Association, Aegean Airlines, Grand Bretagne Hotel, Berggruen Institute, Tsomokos, The American College of Greece, Global Liberal Art Alliance, Sapienship, One Young World, EFA Group, British Council, Unicef, Center for New Democratic Processes, Press Club Brussels

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com