Μία διαφορετική συναυλία Δ.Δεσύλλας, Human Touch, Χρ.Ταμπουρατζής για τον συνθέτη Β.Κατσούλη

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στις 21:00 στο HolyWood Stage

by Times Newsroom

Μία φωτιά δεν πρέπει να καταστρέφει το μέλλον….

Και μετά τη φωτιά…

Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση συμπαράστασης στον συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη από τους φίλους του Δημήτρη Δεσύλλα με το Σύνολο Κρουστών Τύπανα, Human Touch, Χρήστο Ταμπουρατζή με το συγκρότημά του

Μέσα στη βουή των ημερών ο Δημήτρης Δεσύλλας με το Σύνολο Κρουστών Τύπανα, οι Human Touch (David Lynch, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου) και ο Χρήστος Ταμπουρατζής με τo συγκρότημά του (Γιώργος Μανιάτης, Χρήστος Κεχρής, Μάκης Τσακαλίδης, Marianna Seas, Σοφία Καμηνά, Αντωνία Μαυρονικόλα), με βαθειά ενσυναίσθηση και πολύ κέφι διοργανώνουν και συμμετέχουν σε μία συναυλία – γιορτή της μουσικής με κομμάτια υψηλής δημιουργικής αξίας, fusion, τζαζ, soul, σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιασμών. Μία έμπρακτη συμπαράσταση στον φίλο και συνεργάτη τους, βραβευμένο συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη στον οποίο και θα διατεθούν όλα τα έσοδα της βραδιάς. Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στις 21:00 στο HolyWood Stage.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη, που έφτασε μέχρι την Παλλήνη, ο Βαγγέλης Κατσούλης, πολυγραφότατος συνθέτης με έντονη προσωπικότητα, πολλές διεθνείς συνεργασίες και έργα για συμφωνική ορχήστρα, πιάνο, μουσική δωματίου, μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, μπαλέτο, ηλεκτρονική και τζαζ μουσική, όπως και μία όπερα, είδε το σπίτι και το στούντιό του ηχογράφησης να γίνονται στάχτη.

Κονσόλες, μικρόφωνα και υπολογιστές, το μεγάλο πιάνο με ουρά, τα αρχεία του, οι ηχογραφήσεις δικών του έργων αλλά και των πολλών φίλων του Ελλήνων και ξένων μουσικών – κομμάτια που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως τις μέρες μας, χάθηκαν στις φλόγες.

Η ολοκληρωτική αυτή καταστροφή κινητοποίησε τους φίλους και συνεργάτες του σε όλο τον κόσμο και ήδη έχει διοργανωθεί μία διαδικτυακή κίνηση υποστήριξής του από τον εκλεκτό τρομπετίστα και συνθέτη Μάρκους Στοκχάουζεν (Markus Stockhausen), στη Γερμανία, με τη συμμετοχή μουσικών από όλο τον κόσμο και τώρα, οκτώ μήνες μετά, με πρωτοβουλία και σε διοργάνωση του Χρήστου Ταμπουρατζή η ελληνική μουσική σκηνή παίρνει την σκυτάλη ώστε να αποκατασταθεί, όσο είναι δυνατό, αυτό που έγινε στάχτη και να δοθεί η προοπτική στον δημιουργό να συνεχίσει το έργο του με την ξεχωριστή καλλιτεχνική ταυτότητα.

Αυτή την ιδιαίτερη αυτή βραδιά, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μία νέα μουσική σκηνή της πόλης, το HolyWood Stage, μετεξέλιξη ενός από τα παλαιότερα εργοστάσια επεξεργασίας ξύλου και παραγωγής επίπλων, με τη ζεστασιά και τη μυρωδιά του ξύλου να συμβαδίζει με την εξαιρετική ηχητική και φωτιστική κάλυψη, ώστε να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες τόσο στους διακεκριμένους καλλιτέχνες όσο και στο κοινό που θα απολαύσει αυτή τη μοναδική μουσική συνύπαρξη με καλό σκοπό:

Ο Δημήτρης Δεσύλλας είναι ένας βραβευμένος σολίστας κρουστών με σπουδές σε Κέρκυρα, Αθήνα (Ωδείο Αθηνών) και με υποτροφίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης»  σε Ν. Υόρκη και Βερολίνο. Έχει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο από προκλασικές μεταφορές για κρουστά έως και όλο το σολιστικό ρεπερτόριο του Ιάννη Ξενάκη, μεγάλο αριθμό έργων σε πρώτη παγκόσμια, ευρωπαϊκή ή ελληνική εκτέλεση, όπως και έργα αφιερωμένα στον ίδιο. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες και φεστιβάλ της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας. Έχει βραβευτεί για σύνθεσή του από το ΥΠΠΟ και από την Ένωση Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου. Μαζί του και το Σύνολό του Κρουστών Τύπανα σε ένα δυναμικό έργο του Στηβ Ράιχ.

Οι Human Touch ένα από τα πιο αναγνωρισμένα  jazz group της Ελλάδας για την προσωπικότητα, τη μουσικότητα και το μοναδικό του στυλ. Οι εκλεκτοί μουσικοί του David Lynch, Σταύρος Λάντσιας, και Γιώτης Κιουρτσόγλου   δημιουργούν, αυτοσχεδιάζουν και ερμηνεύουν πρωτότυπες μουσικές και επιλεγμένες διασκευές επιδιώκοντας, με την έκφραση πέρα από τα στερεότυπα των πολυποίκιλων οργάνων τους, να αφηγούνται τη δική τους μουσική ιστορία. Με πολύχρονη παρουσία στη μουσική σκηνή της χώρας, και με πολλές διεθνείς εμφανίσεις έχει ονομαστεί και ως “The Best Kept Musical Secret in the Balkans” . Ιδιαίτερα αγαπητοί, οι Human Touch γοητεύουν το κοινό τους με το ταλέντο και τις δεξιότητες τους και το παρασέρνουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι με πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς σε όλο και πιο μακρινές και ενδιαφέρουσες γωνιές της μουσικής τους δημιουργίας εδώ και 25 χρόνια.

Human Touch

David Lynch: τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή, κρουστά
Σταύρος Λάντσιας: ακουστικό πιάνο, τύμπανα, μελόντικα
Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο, (άταστο & ένταστο), φωνή, cajon

Ο Χρήστος Ταμπουρατζής  είναι βραβευμένος κιθαρίστας, συνθέτης και παραγωγός  με ιδιαίτερη αγάπη στους rock, jazz, funk και soul μουσικούς δρόμους. Έχει  συνεργαστεί και για πολλά χρόνια με τους περισσότερους Έλληνες τραγουδιστές σε ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις και έχει γράψει πολλά τραγούδια για αγαπημένους Έλληνες ερμηνευτές (Βασίλης Παπακωνσταντίνου κ.α.), όπως και  με μουσικούς και τραγουδιστές παγκοσμίου κλάσης: Francis Hylton (Incognito), Phillip Brandon, Mohini Day, Abhijith P S Nair, Mihail Yoosivof, Blue Raspberry, Haig Yazdjian, Thomas Mooter, Pandelis Stoikos, Tony Lakatos , Juliana da Silva κ.λπ. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει 9 άλμπουμ. Τραγούδια του μεταδίδονται από 43 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ΗΠΑ, Καναδά, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Δανία, Ολλανδία κ.α. Από το 2016 έως σήμερα έχει βραβευτεί με 5  Global Music Awards (2016 νέα κυκλοφορία “Symmetry of Mind”, 2018 άλμπουμ“Cargo”, 2019 άλμπουμ “The Other Side of My Soul”, 2020 EP “I Won’t Be Broken, 2021 τραγούδι “I Can’t Know That). Ο Χρήστος Ταμπουρατζής πήρε την πρωτοβουλία και ανέλαβε τη διοργάνωση της συναυλίας, σε συνεργασία με άλλους φίλους του Βαγγέλη Κατσούλη, στην οποία και συμμετέχει με τη δυναμική μπάντα του.

Συμμετέχουν

Μουσικοί:
Γιώργος Μανιάτης: Drums, Χρήστος Κεχρής: Bass, Μάκης Τσακαλίδης: Keys

Τραγούδι: Marianna Seas, Σοφία Καμηνά, Αντωνία Μαυρονικόλα

Ο τιμώμενος δημιουργός Βαγγέλης Κατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής με τον συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου και τον πιανίστα Γ.Θ. Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια, σπούδασε στην Ιατρική και τη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γκίσεν στη Γερμανία.

Από το 1975 έργα του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από την Ευρώπη και την Αμερική, μέχρι την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα διεθνή ονόματα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ.

Η μουσική του εκτείνεται από τον χώρο της κλασικής μουσικής σε άλλα είδη, όπως η ηλεκτρονική μουσική, η τζαζ, η μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έλαβε μέρος σε πολυάριθμες πολύτεχνες εκδηλώσεις και συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους χορογράφους. Από το 1975 και για αρκετά χρόνια υπήρξε συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι και παραγωγός ραδιοφωνικών προγραμμάτων στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Το 1978 αντιπροσώπευσε με έργο του την Ελλάδα στο Διεθνές Βήμα Συνθετών στο Παρίσι όπου και διακρίθηκε. Το 1979 αντιπροσώπευσε με έργο του την Ελλάδα στις Παγκόσμιες Μουσικές Μέρες Σύγχρονης Μουσικής. Το 1981 έλαβε τιμητική χορηγία από το AMERICAN FOUNDATION FOR PERFORMANCE ARTS.Το 1994 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το βραβείο καλύτερης μουσικής.

Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας μινιμαλιστής συνθέτης με πολυάριθμα έργα στο είδος αυτό. Έχει στο ενεργητικό του 20 προσωπικούς δίσκους και CD και συμμετοχές σε πολλούς άλλους ακόμα. Έχει δεχτεί παραγγελίες από φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η ΕΡΑ, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, το συγκρότημα ALEA της Βοστόνης, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Σύγχρονης Μουσικής, το Φεστιβάλ της Πάτρας κλπ.

Από το 1974 ασχολήθηκε εκτεταμένα με την ηλεκτρονική μουσική και γενικότερα τις μουσικές εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας και της πληροφορικής. Η διεθνής αναγνώρισή του ως πρωτοπόρου στους τομείς αυτούς, οδήγησε σε δισκογραφικές εκδόσεις με εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές εκτός Ελλάδας. Παράλληλα ίδρυσε ένα ιδιωτικό στούντιο ηχογραφήσεων και μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, την Utopia.

Από το 1995 ξεκινά μια συνεργασία με διεθνούς φήμης μουσικούς της τζαζ όπως ο Markus Stockhausen και ο Arild Andersen και στη συνέχεια με άλλα ακόμα σημαντικά ονόματα όπως ο Bendik Hofseth, ο Paolo Fresu και ο Paul Wertico. Με τους μουσικούς αυτούς ηχογραφούνται 4 άλμπουμ και γίνονται περιοδείες με συναυλίες, στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος ως ερμηνευτής. 

Το 1997 το άλμπουμ του “Through the Dark” ανακηρύχθηκε από τους κριτικούς το καλύτερο τζαζ άλμπουμ.  Το άλμπουμ “Silent Voyage” εξελέγη ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς και εν συνεχεία ως ένα από τα καλύτερα της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και της τελευταίας εικοσαετίας ανάμεσα σε όλα τα είδη μουσικής στο παγκόσμιο δισκογραφικό ρεπερτόριο. 

Τέλος το άλμπουμ “If Not Now When” εξελέγη ως ένα από τα καλύτερα του 2017. Το 2007 υπογράφει συμβόλαιο με την Αμερικανική εταιρεία Blue Note. Το καλοκαίρι του 2008 δίνεται από την Πειραματική Σκηνή της Λυρικής η πρεμιέρα της όπερας «Ορφέας» σε μουσική και λιμπρέτο του Βαγγέλη Κατσούλη. 

Τα τελευταία χρόνια ο Βαγγέλης Κατσούλης έχει περιορίσει πολλές από τις δραστηριότητές του και ασχολείται κυρίως με τη σύνθεση.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στις 21:00

Μία φωτιά δεν πρέπει να καταστρέφει το μέλλον….

Και μετά τη φωτιά…

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά έμπρακτης υποστήριξης και αλληλεγγύης στον

συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη από τους φίλους του

Δημήτρη Δεσύλλα με το Σύνολο Κρουστών Τύπανα, Human Touch, Χρήστο Ταμπουρατζή με το συγκρότημά του

HolyWood Stage

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, Άγιος Δημήτριος, τ.κ. 17236

Τηλ. 210 9700418

www.holywoodstage.gr

Γενική Είσοδος: 15

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Και στην είσοδο του χώρου την βραδιά της συναυλίας

Κρατήσεις θέσεων 210 970418

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση αποτελεσμάτων της πυρκαγιάς του 2022

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή