Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Η έλλειψη φαρμάκων αναδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, με τους Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα

by Times Newsroom

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, με τους Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα

Για το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

H κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν καλύτερα προετοιμασμένη σε ό,τι αφορά την επάρκεια στις προμήθειες φαρμάκων και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες είναι γνωστό ότι σημειώνουν έξαρση κατά τη χειμερινή περίοδο και είχε έγκαιρα επισημανθεί ο κίνδυνος από τους ειδικούς. Ο υπουργός Υγείας ήταν εδώ και καιρό ενήμερος για το θέμα των «παράλληλων» εξαγωγών φαρμάκων, λόγω της χαμηλής τιμής τους, με το πρόβλημα να παρατηρείται και σε άλλες χώρες.
Δεν έκανε απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες να πηγαίνουν στα φαρμακεία της χώρας και να μην βρίσκουν ακόμη και τα πιο απλά σκευάσματα, πόσο μάλλον τα πιο εξειδικευμένα φάρμακα που χρειάζονται για την υγεία τους.
Αν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε τη βούληση να λειτουργήσει προληπτικά, μια λύση θα ήταν, να μπει ένα πλαφόν στις ποσότητες των προς εξαγωγή φαρμάκων και να διασφαλιστεί η επάρκεια σκευασμάτων
Και βέβαια, σίγουρα, δεν αποτελεί λύση αυτό που ακούστηκε πρόσφατα στον δημόσιο διάλογο από την κυβέρνηση περί αύξησης των τιμών των φαρμάκων…

Για την πιθανότητα μετεκλογικών συνεργασιών ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:  

Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται «χωρίς να λογαριάζουμε τον ξενοδόχο», ο οποίος αναμφισβήτητα είναι ο ελληνικός λαός.
Όταν μιλήσουν οι πολίτες και όταν καταγραφεί η λαϊκή ετυμηγορία, τότε βάσει των αποτελεσμάτων θα καθοριστούν και οι πολιτικές εξελίξεις.
Το ΠΑΣΟΚ έχει, βέβαια έγκαιρα, ξεκαθαρίσει από την πλευρά του, ότι δεν προσφέρεται ως βολικός κυβερνητικός εταίρος, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξουμε ακόμη και από την πρώτη κάλπη να προκύψει κυβέρνηση που θα ακολουθεί το δικό μας πρόγραμμα και θέσεις.
Όποιος επιθυμεί πολιτική σταθερότητα, θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα, από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Εάν ορισμένοι θεωρούν ότι η πολιτική σταθερότητα αρχίζει και τελειώνει με το πρόσωπό τους στη θέση του πρωθυπουργού, προφανώς και δεν θέλουν το καλό της χώρας, αλλά την προσωπική επιβεβαίωσή τους και την παραμονή τους στη θέση του πρωθυπουργού.
Και βέβαια η όλη συζήτηση πρέπει, πρωτίστως, να γίνει επί ενός συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου, με την πολιτική στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο.
Θυμηθείτε πόσες φορές ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν αναφερθεί στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας τον τελευταίο χρόνο. Ο ελληνικός λαός θα κρίνει αυστηρά ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι όχι, όταν ομνύουν στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας αλλά πράττουν διαφορετικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή