Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Η κυβέρνηση οδηγεί τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την κοινωνία στο περιθώριο’’

Παρέμβαση στο  9ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική - 2022» που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ)

by Times Newsroom

Στον υψηλό πληθωρισμό, την ακρίβεια και την συρρίκνωση εισοδημάτων των πολιτών, όπως και στην ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρθηκε ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Μιχάλης Κατρίνης, στο  9ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2022» που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), με την τιμητική υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πολύ δυσμενές, όσο και απαισιόδοξο, κλίμα που επικρατεί στην αγορά, τονίζοντας την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ  παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική  στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού «με τις πράξεις της δείχνει ότι έννοιες όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και η ψηφιακή οικονομία, δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στις προτεραιότητες της».

«Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, οι  διάφοροι αναπτυξιακοί νόμοι που έχουν ψηφισθεί μέσα στην 3ετία διακυβέρνησης της ΝΔ, κινήθηκαν στην κατεύθυνση ενίσχυσης ενός μικρού αριθμού μεγάλων κυρίως επιχειρήσεων, με τις μεσαίες και τις μικρές να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πολυπλοκότητα των διατάξεων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση» τόνισε.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε πως συνιστά μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία δε μπορεί να σπαταληθεί, αφού τα ποσά που συγκεντρώνει, σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ και το ΠΑΑ, είναι τόσο σημαντικά, ώστε μπορούν να αλλάξουν την πορεία της χώρας, θέτοντάς την σε τροχιά μόνιμης, δυναμικής  και ανθεκτικής ανάπτυξης.

«Ωστόσο, έχει ήδη γίνει φανερό πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την “άρον άρον” ένταξη δράσεων, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς περιφερειακές ή άλλου είδους προτεραιότητες, χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες με   μοναδικό κριτήριο   τη ζήτηση   από   τους   μεγάλους ομίλους   και   την   απορρόφηση   – αλλά   όχι πραγματική   αξιοποίηση – των   διαθέσιμων πόρων,   κάτι   που   συνέβη σε μεγάλο βαθμό κατά την περίοδο της πανδημίας».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρόσθεσε επίσης, ότι από το αναπτυξιακό κυβερνητικό «σχέδιο» απουσιάζει εκτός των άλλων και η μέριμνα για σημαντικά όσο και υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, όπως το λάδι, τα εσπεριδοειδή, τα τυροκομικά, τα οπωροκηπευτικά, το κρασί κ.α.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σταθερά στηρίζει τις κάθε είδους επενδυτικές πρωτοβουλίες, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και ένα ισορροπημένο πλαίσιο κινήτρων, τόσο για τους ξένους όσο και για τους εγχώριους επενδυτές.

«Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι η μικρή και η μεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζονται γενναία χρηματοδότηση στους τομείς έντασης της τεχνολογίας και της διασύνδεσης των δικτύων, μέσα από ένα τραπεζικό σύστημα που θα χρηματοδοτεί τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους και δεν θα εμφανίζεται ως απειλή για την περιουσία τους.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει σαφείς προτάσεις με επίκεντρο τις παραγωγικές επενδύσεις, με φορολογικά κίνητρα αλλά και δίκαιη φορολόγηση.
Γιατί μόνο τέτοιες πολιτικές είναι που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης και της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, δημιουργώντας ποιοτικές και σταθερές θέσεις εργασίας, που θα διατηρούν την κοινωνική συνοχή.
Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μια πλατιά επιχειρηματική συμμαχία με όλους και κυρίως με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που σήμερα ωθούνται στο περιθώριο» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή