Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Οι ευθύνες είναι δεδομένες. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον Πρωθυπουργό’’

Η τοξικότητα στην πολιτική ζωή μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλης Κατρίνης, φιλοξενήθηκε σήμερα στον ALPHA 989 RADIO και στην Αγγελική Λάζου.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στην υπόθεση του λογισμικού PREDATOR και στην παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη, στις ευθύνες του Πρωθυπουργού, στον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για το θέμα της κοινωνικής κατοικίας.

Για τις ευθύνες του Πρωθυπουργού:

Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον Πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός ήταν αυτός ο οποίος πήρε την απόφαση να μεταφέρει την ΕΥΠ υπό την δική του εποπτεία.

Ο Πρωθυπουργός ήταν αυτός ο οποίος έφερε φωτογραφική διάταξη για τον διορισμό του συγκεκριμένου διοικητή της ΕΥΠ και μετά υπήρξε παραδοχή της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως και πιθανόν άλλων πολιτικών προσώπων ή δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Επιπλέον, υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά από πλευράς του για τις σχέσεις αυτών που χρησιμοποιούν, εμπορεύονται ή επινοικιάζουν το λογισμικό Predator, με το σύστημα που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου.

Το γεγονός ότι παραιτήθηκε ο στενότερος και απόλυτης εμπιστοσύνης συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κος Δημητριάδης, λόγω αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης των υποκλοπών δείχνει ότι η ευθύνη είναι στο Μαξίμου και βεβαίως αγγίζει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Για τη δημιουργία τοξικού κλίματος στην κοινωνία, εξαιτίας των υποκλοπών:

Η τοξικότητα στην πολιτική ζωή μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

Όλα αυτά τα ασύλληπτα που γίνονται επί της θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ εκθέτουν την χώρα διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά μέσα ενημέρωσής με κύρος έχουν αφιερώσει πολύ μεγάλο χώρο στο να περιγράψουν αυτήν την νοσηρή κατάσταση.

Για την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ:

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα την υπερψηφίσει και θα στηρίξει την πρότασή μας, που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Συνεπώς, ευελπιστούμε ότι θα περάσει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την επόμενη Δευτέρα που θα γίνει και η σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Το ζητούμενο είναι να μην καταλήξει η εξεταστική επιτροπή από τους συμμετέχοντες πολιτικούς φορείς σε μία διαδικασία συμψηφισμών, αόριστων καταγγελιών ή παράλληλων μονολόγων, χωρίς να οδηγεί στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θα πρέπει να απαντηθούν συγκεκριμένα αμείλικτα ερωτήματα που αφορούν:

  1. την σκοπιμότητα και τους λόγους που επέβαλαν την έγκριση παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

  2. ποιος χρησιμοποιεί το λογισμικό Predator, για λογαριασμό ποιου και που στοχεύει αυτή η διαδικασία και

  3. ποιος φέρει τελικά την ευθύνη για όλη αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση που προκαλεί ανασφάλεια στο σύνολο σχεδόν των πολιτών της χώρας.

Γιατί όσο και αν διατείνονται η κυβέρνηση κι ο Πρωθυπουργός ότι δεν γνώριζαν τι γινόταν με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη ή ότι δεν γνωρίζουν εάν υπάρχουν παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων – ενώ αυτό έχει γραφτεί σε έγκυρές εφημερίδες της χώρας – οι πολίτες ούτε καθησυχάζουν, ούτε πείθονται.

Για το διορισμό νέου Διοικητή στην ΕΥΠ:

Η άμεση τοποθέτηση ενός νέου διοικητή στην ΕΥΠ συνιστά προσπάθεια συγκάλυψης, αφού σηματοδοτεί μια προσπάθεια να ριχτούν όλες οι ευθύνες στον προηγούμενο διευθυντή της υπηρεσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει θετική ψήφο στην τοποθέτηση του νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Και αυτό εντάσσεται, ως θέμα αρχής, στις γενικότερες ενστάσεις μας, σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την λειτουργία της ΕΥΠ, όχι προς όφελος της χώρας, αλλά και ως υπηρεσία παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων – και όχι μόνον.

Άλλωστε, ακόμη και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η υπηρεσία πληροφοριών συνεχίζει να υπάγεται στον Πρωθυπουργό, επιτρέποντας στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τα φαινόμενα να κράτα σε ομηρία πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες.

Για την αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ:

Η αυριανή ομιλία του προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη, θα δώσει το στίγμα, τον σφυγμό και την πολιτική κατεύθυνση για το πως το ΠΑΣΟΚ εννοεί την λειτουργία των Θεσμών και της Δημοκρατίας στην χώρα.

Αυτήν την στιγμή βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει καταλύσει κάθε έννοια ορθής λειτουργίας των Θεσμών και να κατηγορείται από μια αξιωματική αντιπολίτευσή η οποία επί της δικής της θητείας μιλούσε για «αρμούς της εξουσίας» και προσπάθησε με όρους κανιβαλισμού να στοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, εργαλειοποιώντας την Δικαιοσύνη.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ αποτελεί κρίσιμη πολιτική δύναμη και θεσμικό εγγυητή της διαφάνειας, της σταθερότητας και της ορθής λειτουργίας των θεσμών της χώρας.

Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την καθημερινότητα:

Το ΠΑΣΟΚ, για το επόμενο διάστημα, προβάλλει τις προτάσεις του για μια γκάμα θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα.

  • Για την κοινωνική κατοικία και την έλλειψη στέγης που αποτελεί πλέον ένα άλυτο πρόβλημα για τον μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας.

  • Για το θέμα της κατακόρυφης αύξησης της ακρίβειας.

  • Για το θέμα των πλειστηριασμών.

Πρόκειται για ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση επιδεικνύει αναποτελεσματικότητα, όπως και εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή