Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που έχει σοβαρές προγραμματικές προτάσεις».

Σημεία συνέντευξης επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνη με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

by Times Newsroom

Σε σχέση με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Ανδρουλάκη και αν το γεγονός αυτό έφερε την ανανέωση, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Η μάχη της ανανέωσης δεν είναι στατική. Είναι επίπονη, είναι δυναμική και ποτέ δεν τελειώνει.

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε επί της ουσίας μία άλλη διάσταση: όχι μόνο όσον αφορά το ηλικιακό, αλλά και μία διάσταση ευρωπαϊκή, βάσει της θητείας του στην Ευρωβουλή, αφού εισήγαγε νέα θέματα στη δημόσια συζήτηση, επ’ ωφελεία της καθημερινότητας του πολίτη.

Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της κοινωνικής κατοικίας. Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι στη χώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν αυτό το καίριο θέμα στην ατζέντα των περισσότερων πολιτικών κομμάτων, επιβάλλοντας τη νέα λογική και πολιτική του ΠΑΣΟΚ που είναι σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένη στη νέα γενιά της χώρας.

Μαζί όμως με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι και εκατοντάδες νέα παιδιά, τα οποία χωρίς απαραίτητα να έχουν ιστορικούς δεσμούς με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν και πιστεύουν το νέο εγχείρημα, δίνοντας την φρεσκάδα που έλειπε από την πολιτική.

Στο ερώτημα για το ποια είναι τα σημερινά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ διδάσκονται από την ιστορία και από την διαχρονική παρουσία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, το οποίο άλλαξε τη μοίρα του τόπου και των πολιτών, ανεξαρτήτως της όποιας κριτικής στα πεπραγμένα του, η οποία βέβαια σε κάποια στιγμή έφτασε και στα όρια του κανιβαλισμού.

Το ισοζύγιο, ωστόσο, είναι θετικό και αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες ανεξαρτήτως αν έχουν ή δεν έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που είναι μείζον, όμως σήμερα, είναι όχι η ενατένιση του παρελθόντος, αλλά η στέρεη περπατησιά μας προς το μέλλον, με ένα καινούργιο αφήγημα για τους πολλούς.

Αυτό που βαθιά πιστεύουμε είναι ότι η εκλογική άνοδος του ΠΑΣΟΚ, θα συνδυαστεί με την άνοδο της ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας, αφού δεν είναι τυχαίο ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν πρωταγωνιστής των εξελίξεων η χώρα και η πλειονότητα των πολιτών ευημερούσαν.

Για τις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:

To Κίνημά μας επιλέγει να μιλάει στην προεκλογική περίοδο για τις προγραμματικές μας θέσεις, όταν όλοι οι άλλοι επιλέγουν τις καταγγελίες, τον διχασμό και την πόλωση.

Είμαστε η παράταξη, η οποία πρώτη μίλησε για τα θέματα των κόκκινων δανείων και του ιδιωτικού χρέους που αποτελεί τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Και παρότι φέραμε στη Βουλή συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, δυστυχώς, όλες ανεξαιρέτως απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση.

Είμαστε η παράταξη, η οποία πρώτη είπε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν, επιτέλους, ουσιαστικά και να μπουν σε συγκεκριμένα προγράμματα στήριξης, που επί ημερών της συντηρητικής κυβέρνησης της ΝΔ αφορούν προνόμιο μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είμαστε η παράταξη που έφερε στην ατζέντα το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας και της επαναφοράς των εργασιακών δικαιωμάτων.

Είμαστε η παράταξη που έχει βάλει ως κυρίαρχο ζήτημα την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του ΕΣΥ, αλλά και της δημόσιας παιδείας, όπως και των δημόσιων υποδομών που εγκαταλείφθηκαν αποκλειστικά στα χέρια των ιδιωτών.

Είμαστε η παράταξη, η οποία μιλά για την ισχυροποίηση των θεσμών και του κράτους δικαίου, τα οποία σήμερα. μετά από 4 χρόνια δεξιάς διακυβέρνησης. δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην χώρα.

Είμαστε η παράταξη που ζητά την ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, εξαιτίας των άρρηκτων, όσο και διαχρονικών δεσμών μας με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Με λίγα λόγια, οι προτάσεις μας απευθύνονται στη μεσαία τάξη, τις παραγωγικές δυνάμεις, τους νέους ανθρώπους, για τους οποίους όλα τα άλλα κόμματα μιλούν, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, προκειμένου αυτοί να παραμείνουν στον τόπο τους, να ζήσουν και να δημιουργήσουν.

Θέτουμε από τώρα την προγραμματική ατζέντα μας υπόψη του συνόλου των πολιτών, γιατί θεωρούμε ότι τα κεκτημένα τους, αλλά και οι προσδοκίες τους για το μέλλον δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο πολιτικών πειραματισμών.

Προϋπόθεση, ωστόσο, για να γίνει αυτή η συζήτηση, είναι η ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, που θα καθιστά το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των εξελίξεων, ώστε να μπορέσει με ισχυρή νομιμοποίηση, να επιβάλλει αυτά που είναι ωφέλιμα για τους πολίτες.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com