Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών θα εκτεθεί η σορός του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών βυθίζοντας τη χώρα σε πένθος. 

by Times Newsroom 1

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε για την τελευταία του κατοικία με χειροκροτήματα και με βαθιά συγκίνηση. Πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι του ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ μεταφερόταν το φέρετρο, φωνάζοντας «αθάνατος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, οι Έλληνες θα έχουν τελευταία ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα εκτεθεί η σορός του από την ερχόμενη Τρίτη στις 7 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Επιθυμία του Μίκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων

Όπως έγινε γνωστό από οικογενειακή πηγή του μεγάλου συνθέτη, ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε σημείωμα με πλήρεις οδηγίες για την κηδεία και ταφή του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν να γίνει η ταφή στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

 

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, αναφερόμενος στην απώλεια του τεράστιου μουσικοσυνθέτη σε ηλικία 96 ετών, υποστήριξε πως «η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός». «Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα: Θέλω να φύγω σαν κομμουνιστής

«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής», ανέφερε ο μεγάλος δημιουργός στην επιστολή που έστειλε στον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και του ζ΄λητσησε να επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά για να «γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή