Μilliyet: Ο Γκιουλέν πρόδωσε στην Αθήνα απόρρητο σχέδιο εφόδου – Ανατροπή Ερντογάν μέσω CIA

Ο Σεντίρ αναφέρεται σε υποτιθέμενα αμερικανικά σενάρια, με αναφορές σε εμπλοκή της CIA που στόχο έχουν να ρίξουν τον Ερντογάν από την εξουσία, μέσω πολεμικής σύγκρουσης Τουρκίας – Ελλάδας.

by Times Newsroom

Ενα ακόμη ευφάνταστο -και άκρως συνωμοτικό- σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας στον τουρκικό Τύπο. Το υπογράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μilliyet, Οζάι Σεντίρ (Ozay Sendir) και υποστηρίζει ότι στρατιωτικοί προσκείμενοι στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, αποκάλυψαν και παρέδωσαν στην Αθήνα απόρρητο σχέδιο τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει, το «σχέδιο» προβλέπει επίθεση «αστραπή» της Τουρκίας στην ηπειρωτική χώρα με στόχο την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, προκειμένου να αιφνιδιάσει την Ελλάδα που λογικά θα περίμενε κάποια κίνηση στα νησιά.

Η ενέργεια αυτή θα οδηγούσε -σύμφωνα πάντα με το υποτιθέμενο τουρκικό σχέδιο επίθεσης- σε μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων από το Αιγαίο προς υπεράσπιση της ενδοχώρας της Ελλάδας. Και έπειτα η Τουρκία θα καταλάμβανε αυτά τα νησιά «όταν οι Έλληνες στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί θα τα εγκατέλειπαν τα νησιά για να υπερασπιστούν τα κύρια εδάφη της χώρας.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως η FETO (η οργάνωση του Γκιουλέν) παρέδωσε στις ελληνικές Αρχές το συγκεκριμένο «σχέδιο» καθώς και τις τοποθεσίες στρατιωτικών βάσεων, οπλοστασίων και αποθηκών απ’ όπου η Τουρκία θα επετίθετο στη χώρα μας.

«Ως ανεμένετο η Ελλάδα δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά έκανε τις αναγκαίες προετοιμασίες», γράφει ο Σεντίρ.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει, ακόμη, ότι η Αλεξανδρούπολη στρατιωτικοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, επειδή κατείχε «σημαντική θέση στο Επιχειρησιακό Σχέδιο που η FETO παρέδωσε στην Αθήνα», ενώ καταγγέλλει οπαδούς του εξόριστου ιμάμη ότι επιδιώκουν να προκαλέσουν σύγκρουση Τουρκίας – Ελλάδας προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και να οδηγήσουν σε πτώση τον Ταγίπ Ερντογάν.

Εμπλοκή της CIA για ανατροπή του Ερντογάν

Τέλος, ο Σεντίρ αναφέρεται σε υποτιθέμενα αμερικανικά σενάρια, με αναφορές σε εμπλοκή της CIA που στόχο έχουν να ρίξουν τον Ερντογάν από την εξουσία, μέσω πολεμικής σύγκρουσης Τουρκίας – Ελλάδας.

Ο αρθρογράφος επικαλείται πρόσφατο άρθρο στο Natiοnal Interest του σημαντικού αμερικανού αναλυτή Μαικλ Ρούμπιν ( τον οποίο περιγράφει ως «CIA boy») σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα καταλάμβανε αρχικά συγκεκριμένες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, προκαλώντας στη συνέχεια αντίδραση της Ελλάδας που θα τα ανακαταλάμβανε στρατιωτικά, κάτι που θα οδηγούσε στην πτώση του Ερντογάν.

Για να ενισχύσει το σενάριο αμερικανικής εμπλοκής, μάλιστα, παραπέμπει στο άρθρο του Ροιύμπιν που κατέληγε ως εξής: «Συχνά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ αφήνουν τον εαυτό τους να τους αποσπάται η προσοχή, τάση από την οποία κάποιοι επιτιθέμενοι αναζητούν πλεονέκτημα. Είναι σημαντικό τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες να ενεργήσουν προληπτικά: Οποιαδήποτε τουρκική κίνηση στα ελληνικά νησιά θα πυροδοτήσει μια στρατιωτική απάντηση κατά των τουρκικών δυνάμεων σε αυτά τα νησιά που θα ταπείνωνε  τον Ερντογάν και θα επιτάχυναν την πτώση του, με εκλογές ή όχι. Ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να τον αγκαλιάσουν ως σουλτάνο και να τον θυμούνται ως πιο σημαντικό από τον Ατατούρκ, αλλά πρέπει να καταλάβει σήμερα ότι αν ακολουθήσει αυτή την πορεία δράσης, η τύχη του θα είναι ανάλογη του Αργεντίνου δικτάτορα Λεοπόλντο Γκαλτιέρι που ανετράπη και φυλακίστηκε μετά την αποτυχία. να καταλάβει τα νησιά Φώκλαντ».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή