Mήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα»

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα ομογενών στη Νέα Υόρκη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται εκφοβισμούς.

by Times Newsroom

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες» υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας πάγια στηρίζει τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου»

Νωρίτερα, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η οποία και θα μεταδοθεί στη 01:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, με τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορά στις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην ενεργειακή κρίση, όπως αποτυπώνεται σε απόσπασμα που κυκλοφόρησε στο Twitter.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν -κατά την έκτακτη Σύνοδο- ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας ώστε να μπορεί να αμυνθεί σε κάθε κίνηση επιθετικότητας που παραβιάζει τους κανόνες Διεθνους Δικαίου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να εξελίσσεται όπως τον είχε σχεδιάσει ο Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ για τα ενεργειακά σημείωσε: «Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν – κατά την έκτακτη Σύνοδο – ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Χρειαζόμαστε μια πιο δραστική παρέμβαση σύμφωνα με την οποία θα μπει ανώτατο όριο στον δείκτη TTF».

Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυκας

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com