Μήνυμα Πούτιν στον ουκρανικό στρατό: «Πάρτε την εξουσία»

Μην επιτρέπετε σε αυτά τα εθνοτάγματα να χρησιμοποιούν τις γυναίκες και τα παιδιά σας για ανθρώπινες ασπίδες.

by Times Newsroom

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το κάλεσμα Ζελένσκι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στις σύντομες δημόσιες δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους, ενώ περιέγραψε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «ομάδα τοξικομανών και νεοναζί».

Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία σταχέρια του:

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να έρθουμε μαζί σε συμφωνία παρά με αυτή τη συμμορία ναρκομανών και νεοναζί (σ.σ. κυβέρνηση Ζελένσκι), που εγκαταστάθηκε στο Κίεβο και πήρε όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».

Όπως είπε, «υπάρχουν περιοχές με αμάχους, τους οποίους προσπαθούν να κινητοποιήσουν για να μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε επιτεθεί σε αμάχους. Αυτό γίνεται κατόπιν συμβουλών Αμερικανών».

Απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό, τους είπε «μην επιτρέπετε σε αυτά τα εθνοτάγματα να χρησιμοποιούν τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, για ανθρώπινη ασπίδα. Είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με ναζιστικά τάγματα ασφαλείας του Κιέβου».

Τέλος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή