Μήπως ο κ. Φίλης θα έπρεπε να ξανασκεφτεί τις πολιτικές αθλιότητες σε βάρος της ΠτΔ;

by Times Newsroom 1
  • Σχόλιο του  ΑΛΕΞΗ ΚΟΛΥΒΑ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΖΩ και ξαναδιαβάζω τη δήλωση του κυρίου Φίλη σημαίνοντος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας, για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Φράχτη που έχει φτιαχτεί στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

«Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να “τιμήσει” με την παρουσία της τον “φράχτη του Έβρου”, μας λυπεί βαθύτατα», ξεκινά την δήλωσή του ο κ. Φίλης και εύλογα αναρωτιέται κανείς : Ποιους «λυπεί βαθύτατα»; Ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ; Τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία, αν και γι’ αυτό πρέπει να απαντήσουν οι δεύτεροι; Κάποια ομάδα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ομπρέλα ή κάποια άλλη από αυτές που έχουν ξεφυτρώσει, καθώς προέκυψαν προβληματισμοί τελευταία με την απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας; Φυσικά τότε που έπρεπε να προβληματίζονταν όταν ξεπουλούσαν τα πάντα δεν το έκαναν.

Πιο καίριο όμως είναι το ερώτημα: Γιατί τους λυπεί; Σε αυτό απαντά το ιδεολογικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αδυνατούμε», λέει, «να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεών της, με φόντο αυτό το “τείχος”, που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων».

Αν μας φωτίζει σε κάτι είναι στο ότι η απώλεια της κυβέρνησης με την εκκωφαντική εκλογική αποδοκιμασία, και ο συνεχιζόμενος κατήφορος των ποσοστών τους, όπως καταγράφονται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, τους έχει αναστατώσει και έχει θολώσει και την όραση και το μυαλό τους. Τα ερωτήματα από αυτό το δεύτερο μέρος της δήλωσης είναι αρκετά, αλλά δεν χρειάζονται απάντηση από τον κ. Φίλη.

Ένα για παράδειγμα είναι αν και η παρουσία δυνάμεων στον Έβρο, ελληνικών και ευρωπαϊκών, για την αποτροπή της εισβολής των χιλιάδων «προσφύγων- μεταναστών» που τους χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για να δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα μας, τους «λύπησε βαθύτατα». Προφανώς ναι. Άλλωστε, τότε, κατά περίεργο τρόπο τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν πτώση της κυβέρνησης και είχαν ταΐσει με αυτό το σύνολο των μεσαίων στελεχών και μελών τους.

Προφανώς, «λυπούνται βαθύτατα» γιατί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η θάλασσα έχει σύνορα σε αντίθεση με τον πρόεδρό τους που ως πρωθυπουργός δήλωσε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Δεν χρειάζεται απάντηση για το ποιοι ευθύνονται για την έκρηξη του μεταναστευτικού προβλήματος.

Αν πάντως βοηθά προκειμένου να μετριάσει τη λύπη τους, να πω ότι δεν είναι οι μοναδικοί που λυπούνται. Βαθύτατα, επίσης λυπούνται και οι Έλληνες πολίτες που παρασύρθηκαν από τον ακραίο λαϊκισμό και τα ψέματα του αρχηγού τους και εξέλεξαν μια τέτοια κυβέρνηση. Βαθύτατα λυπούνται και που η χώρα έχει τόσο άθλια Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή