Μηταράκης: Δεν δημιουργείται καραβάνι προσφύγων από την Τουρκία

Ο υπουργός κατηγόρησε την Άγκυρα ότι προσπαθεί να εργαλοιοποιήσει το ζήτημα του μεταναστευτικού

by Times Newsroom

Ο Νότης Μηταράκης διέψευσε πληροφορίες που ξεκίνησαν να διακινούνται σε τουρκικά ΜΜΕ και ξεκαθάρισε ότι στη Τουρκία «δεν δημιουργείται κανένα καραβάνι προσφύγων», το οποίο έχει ως προορισμό τα ελληνικά σύνορα.

«Δεν έχει ξεκινήσει να δημιουργείται καραβάνι προσφύγων και δεν αποδεικνύεται ως τώρα ότι η προσπάθεια ορισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί ένα κλίμα κινητοποίησης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίσης, σε συνέντευξή που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι για το θέμα αυτό έχει επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρμόδια επίτροπο Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ενώ πλήρη ενημέρωση έχει και η Frontex και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ως προς το θέμα των συνόρων».

Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει μια προσπάθεια στην Τουρκία για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να διώξουν μετανάστες οι Τούρκοι λόγω των δικών τους οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή