Μηταράκης για τους 38 μετανάστες στον Έβρο: Η Μπαϊντά δεν ήταν αρχικά στο γκρουπ – Έφυγε χωρίς έγγραφα από τη χώρα

«Αυτή η ιστορία έχει πάρα πολλές τρύπες από την πρώτη στιγμή»

by Times Newsroom

Ο Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε, τοποθετήθηκε για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο και αναφέρθηκε στον ρόλο της Μπαϊντά, που εμφανίστηκε σε ρόλο «εκπροσώπου» της συγκεκριμένης ομάδας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η γυναίκα ενσωματώθηκε ξαφνικά στο γκρουπ των μεταναστών και σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον βρίσκεται εκτός Ελλάδας, χωρίς να έχει νόμιμα έγγραφα.

«Δεν ήταν στην κατάθεση των ΜΚΟ προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο. Εμφανίστηκε τελευταία στιγμή. Εμφανίστηκε και ενσωματώθηκε με αυτό το γκρουπ όχι από τις αρχές. Δεν είναι στη λίστα που κατέθεσαν οι δύο ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό είναι κάτι το οποίο διερευνά η δικαιοσύνη. Πάντως, ξέρουμε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Βάσει της Κοινής Δήλωσης του 2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας δεν υπάρχει νομικό δικαίωμα για κανένα από την Τουρκία να έρθει παράνομα στην Ελλάδα και μετά να πάει παράνομα στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως «κάποιοι δικαιωματιστές προσπαθούν να το παρουσιάσουν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο επιτρέπεται και πρέπει να γίνει και έχει μία ανθρωπιστική βάση. Δεν έχει καμία βάση στο διεθνές δίκαιο. Είναι μία παράνομη είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη».

«Τη συνάντησα και εγώ στον Έβρο. Κοιτάξτε, μπήκε στη χώρα με τους 38 από τη νησίδα. Βρήκαν τυχαία μία βάρκα – αυτό είναι από τα άλλα σημεία που είχαμε συζητήσει τότε. Πώς βρέθηκε η βάρκα; Δεν έχει φύγει νόμιμα από την Ελλάδα. Ή εν πάση περιπτώσει, για να το πω σωστά, δεν έχει φύγει με ελληνικά χαρτιά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή