«ΜΙΤΟΣ» Σωματείο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας

by Times Newsroom

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και από τον ανάδοχο του έργου κ. Γιώργο Θεμ. Λαδόπουλο Α.Τ.Ε., η σύμβαση του έργου κατασκευής κτιρίου, που περιλαμβάνει Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για τα άτομα με Αυτισμό.

Η δομή θα αναγερθεί σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος, και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος.

Ένα έργο μεγάλης κοινωνικής και ουσιαστικής προσφοράς στα άτομα με Αυτισμό, καθώς και στις οικογένειές τους. Ένα έργο που θα βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες της περιοχής μας, προσδοκώντας να γίνει μια δομή ποιοτικών και εξειδικευμένων παιδαγωγικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων, αρχίζοντας από την πρώιμη παρέμβαση, έως τη διά βίου εκπαίδευση και στήριξη, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των ωφελουμένων και προωθώντας την κοινωνική τους ένταξη.

Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δούλεψαν και συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και ψυχοφθόρα και έπρεπε να ξεπεραστούν πολύπλοκες και πολλές φορές χωρίς νόημα και λογική γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής και των υπηρεσιών της.

Αρχικά, η επιτροπή διαχείρισης του Σταθακοπουλείου κληροδοτήματος χρειάστηκε να διευθετήσει υποθέσεις και εκκρεμότητες 80 και πλέον ετών και να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της διαχειριστικής αρχής και εποπτείας των κληροδοτημάτων της Περιφέρειας, που επικύρωνε τις διαδικασίες και τις αποφάσεις.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τα στελέχη των υπηρεσιών της δούλεψε με φιλοτιμία και αποτελεσματικότητα για να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, υλοποιώντας την απόφαση του Περιφερειάρχη για την ένταξη .

Οι μελέτες και η σύνταξη του φακέλου του έργου έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, βαθιές γνώσεις και επαγγελματισμό, από τους εξαιρετικούς συνεργάτες του συλλόγου μας, με τη συνδρομή των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Ο Δήμος Πατρέων ως φορέας υλοποίησης του έργου, με τις Τεχνικές υπηρεσίες και με την καθοδήγηση και ισχυρή βούληση του Δημάρχου, είχε τον καθοριστικό ρόλο του συντονισμού, της μελέτης, της δημοπράτησης και της παρακολούθησης του έργου.

Ιδιαίτερη στήριξη και τεχνογνωσία μας προσέφεραν οι εξαιρετικοί συνάδελφοι από την ΕΣΑμεΑ, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, την ΠΟΜΑμεΑ, και από ανάλογους συλλόγους με τον «ΜΙΤΟ» σε όλη την Ελλάδα και κυρίως από τις γειτονικές περιοχές, που με τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και την αλληλεγγύη τους, μας διευκολύνουν και μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. και όλων των μελών μας, σε όλους αυτούς τους εξαιρετικούς συμπολίτες μας, καθώς και σε όλους όσοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού και απαιτητικού έργου του συλλόγου μας «ΜΙΤΟΣ», τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και την ευγνωμοσύνη μας.

Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η δομή αυτή, όταν ολοκληρωθεί, να προσφέρει στα μέλη του συλλόγου μας «ΜΙΤΟΣ» , αλλά και σε όλη την κοινωνία σημαντική βοήθεια και ανακούφιση, προσβλέποντας στη διαρκή σας στήριξη που μας είναι απαραίτητη.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

και των μελών του σωματείου μας «ΜΙΤΟΣ»

Ο Πρόεδρος

Θωμάς Γκορίλας

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή