Μητσοτάκης: Αφήνουμε πίσω τις δοκιμασίες του κορονοϊού – Προσβλέπω ανάπτυξη 8% και άλμα του τουρισμού

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγιναν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Σερβίας

by Times Newsroom

Οπρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με τον Σέρβο Πρόεδρο τόνισε ότι τις δυο χώρες δεν συνδέουν μόνο η ιστορία και η θρησκεία αλλά και το κοινό μας όραμα για το μέλλον της περιοχής.

«Η Ελλάδα θέλει να δει στην ενωμένη Ευρώπη όλες τις πρωτεύουσες των Βαλκανίων με πρώτη την φίλη Σερβία. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Είναι αναγκαία και επείγουσα προϋπόθεση για την Ειρήνη και την ευημερίας στην περιοχή μας.
Σας βεβαιώνω ότι οι προσπάθειες αυτές αξίζουν τον κόπο γιατί αυτό θα είναι ιστορική επένδυση για το μέλλον του σερβικού λαού. Η ΕΕ επενδύει πολλά στην προώθηση της. Συνδέει όλα τα κράτη της γειτονιάς μας σε ένα κοινό μέλλον της Ηπείρου μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.
Η Ελλάδα και η Σερβία αφήνουμε πίσω μας τις δύσκολες δοκιμασίες του κορονοϊού. Η Ελλάδα θα επιδείξει πολύ σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2021 θα ξεπεράσουν το 8%. Θα επιμείνουμε στα ζητήματα της ενεργειακής διασυνδεσιμότητας. Φιλοδοξούμε να καταστούμε αξιόπιστος ενεργειακός κόμβος. Υποστηρίζουμε τον αγωγό Βουλγαρίας Σερβίας και την σύνδεση του με τον TAP. Η θέση της Ελλάδας και ειδικά της Αλεξανδρούπολης ως πύλης εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου ενδιαφέρει όλες τις χώρες των Βαλκανίων.

Όπως επίσης και τα εμβληματικά προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας Ευρώπης Αφρικής και Ευρώπης Ασίας.

Έχει δίκιο ο πρόεδρος που λέει ότι μπορούμε να αυξήσουμε και άλλο τον όγκο του διμερούς εμπορίου αλλά και τις επενδύσεις που ξεπερνούν τα δυο δις ευρώ.», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριακος Μητσοτάκης εξέφρασε την χαρά του γιατί η Ελλάδα παραμένει προτιμητέος προορισμός για καλοκαίρι.

«Προσπαθούμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο στην χώρα μας αλλά και να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες να επισκεφθούν την Σερβία.

Προσβλέπουμε το φετινό καλοκαίρι και ο ελληνικός τουρισμός να κάνει ένα μεγάλο άλμα», τόνισε.
Για το Κόσοβο και τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας δήλωσε ότι «δεν αλλάζει η θέση της πατρίδας μας αλλά θελουμε να δούμε την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων σας με την Πρίστινα.

Δεν έχουμε δει πρόοδο τους τελευταίους μήνες αλλά κρατώ την δέσμευση σου να συμμετέχεις σε αυτό τον διάλογο για να επιλυθεί δίκαια αυτό το ζήτημα», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com