Μητσοτάκης: Δεν περίμενα 20 μονάδες διαφορά – Έκλεισε ο κύκλος του θυμού και της οργής – Τι είπε για τη νέα κυβέρνηση και για τα Τέμπη

Tην πρώτη του συνέντευξη μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές παραχώρησε στον ALPHA ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

by Times Newsroom

«Νικήτρια είναι η ίδια η χώρα, πετύχαμε μία πρόοδο στον πολιτικό διάλογο. Έκλεισε ο κύκλος του θυμού και της οργής» σημείωσε.

«Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το ποιος είναι κυβέρνηση, όχι ποιος είναι αντιπολίτευση. Υπάρχει ανάγκη οι πολίτες να προσέλθουν την 25η Ιουνίου και να επιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν», σημείωσε.

«Από αύριο το απόγευμα θα κάθεται σε αυτό το γραφείο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Εύχομαι να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο αλλά για να γίνει αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ισχυρή πλειοψηφία στη ΝΔ. Η επόμενη κάλπη είναι άδεια και πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας τα φόρτωσε πάλι στην κοινωνία», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. «Εγώ αναφερόμουν σε αυτά που κάναμε. Ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να ακούσει την δική μου κριτική στην αντιπολίτευση. Η κοινωνία περιμένει σήμερα από τους πολιτικούς να λύνουν  προβλήματα», τόνισε. «Τσαλακώθηκα πολλές φορές. Βγήκα μπροστά στις κάμερες και ανέλαβα την ευθύνη και αυτό απαιτώ και από τα στελέχη μου», υποστήριξε.

«Αυτές οι εκλογές είναι δύσκολες για εμάς. Αν οι πολίτες θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση να το επιβεβαιώσουν. Κίνδυνοι την επόμενη ημέρα μπορεί να προκύψουν αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως η Ελλάδα θα έχει περιπέτειες αν δεν είναι αυτοδύναμο το κόμμα του.

«Η απλή αναλογική αυτοαναφλέχτηκε. Πρέπει να ψηφίσουμε ξανά, κάντε το βήμα να ψηφίσετε αυτούς που ψηφίσατε», ανέφερε. «Το δίλημμα είναι η αυτοδυναμία. Οι ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν αλλαγές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εγώ αισθάνθηκα μεγάλη ικανοποίηση όταν είδα τα αποτελέσματα. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα η Κρήτη, είναι γαλάζια. Πολλά σημαίνει η επιτυχία της ΝΔ στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας. Για παράδειγμα στο Πέραμα, πήραμε 38%, οι άνθρωποι δουλεύουν με τα Ναυπηγεία», ανέφερε.

«Όταν εμείς είπαμε ότι στοχεύουμε σε μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες οι πολίτες το άκουσαν. Ο στόχος μου είναι ανάπτυξη με μικρότερες ανισότητες», τόνισε.

«Στη Βόρεια Ελλάδα αισθάνονται λίγο παραμελημένοι, δεν έχουμε κάνει αρκετά βήματα», επεσήμανε. «Θα έλεγα στους πολίτες να δουν ποιοι είναι οι πατριώτες στην πράξη και όχι στα λόγια» σχολίασε αναφορικά με τα ποσοστά που παίρνει η Ελληνική Λύση και η Νίκη στη Βόρεια Ελλάδα.

Όσον αφορά τα υποψήφια στελέχη της ΝΔ, «περισσότερο θα μετρήσει τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές παρά η σειρά που είχαν στις προηγούμενες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την αξιολόγηση της δραστηριότητας των στελεχών του στην προεκλογική περίοδο είπε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους. Για τα κοστούμια που ράβονται είπε: «Έχω πληροφορίες και καλές επαφές με όλους τους ράφτες της Αθήνας».

«Θα έχει πολύ περισσότερες γυναίκες η κυβέρνηση και θα υπάρχει σημαντικό rotation», είπε ακόμα.

Για την 4ετια και ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ήταν πολλές και λήφθηκαν εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις όπως το κλείσιμο της χώρας στην πανδημία, ο Έβρος, τα Τέμπη που ήταν η πιο δύσκολη στιγμή και σε προσωπικό επίπεδο. Προσπάθησα ποτέ να μην κρύβομαι και να βλέπω τον εαυτό μου με ειλικρίνεια στον καθρέφτη. Κοιτάω να διορθώνω όσα διορθώνονται.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Οι δηλώσεις που έγιναν για 180 βουλευτές από στελέχη μας το βράδυ των εκλογών ήταν λάθος, είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα αλλάξει μόνος του το Σύνταγμα. Μακριά από εμένα μια τέτοια λογική. Ούτε είναι στις προθέσεις μου, ούτε είναι εφικτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί και πάλι fake news ότι θέλω να ιδιωτικοποιήσω το νερό και να απολύσω δημοσίους υπάλληλους. Δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και δεν τους πιστεύει κανείς, είπε. Εγώ θέλω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά άλλο αυτό και άλλο 180 βουλευτές».

Είπε ακόμα ότι δεν ανησυχεί για το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία. Η κυβέρνηση της Άγκυρας θα περιμένει να δει ποιος θα εκλεγεί στην Ελλάδα για να συζητήσουμε. Και για εμάς είπε όμως ότι είναι σημαντικό να δούμε τι θα γίνει γιατί όπως σημείωσε δεν αλλάζει η εξωτερική πολιτική μιας χώρας. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορούμε να λύσουμε το μοναδικό μας πρόβλημα ότι είμαστε διαρκώς στα πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου, τόνισε.

Για το αν θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να καταλήξουμε κάπου σημείωσε ότι το θέμα είναι το εύρος των θεμάτων. Εγώ δεν πρόκειται να συζητήσω για αποστρατιωτικοποίηση και την κυριαρχία των νησιών».

Θα επιδιώξω στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν αν επανεκλεγεί, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ένα restart αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή