Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική – Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση

Ψηλά θα συνεχίσει να κρατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία το θέμα της κοστολόγησης των προγραμματικών θέσεων των κομμάτων, από την ώρα μάλιστα που και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συμφώνησε με την πρόταση του πρωθυπουργού.

by Times Newsroom

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω αυτού να απομονώσει τον Αλέξη Τσίπρα από τη μια και να επιβεβαιώσει από την άλλη τη θέση της ότι είναι αναξιόπιστες και επικίνδυνες οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και θα βάλουν τη χώρα και την οικονομία σε περιπέτεια. Αυτό επεσήμανε χθες ο πρωθυπουργός στις τοποθετήσεις του τόσο στη Λέσβο όσο και στη Ρόδο. Επίσης το Μαξίμου θα συνεχίσει με βάση και τα παραπάνω ότι ένας Τσίπρας απομονωμένος από τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία έχουν αρνηθεί τη συνεργασία μαζί του, δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση είτε ηττημένων είτε ανοχής.

Βολές…

Από τη μεριά του πάντως ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης, σε παρέμβασή του, επεσήμανε: «Φαίνεται ότι η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αντικειμενική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων χτύπησε την πιο ευαίσθητη χορδή του ΣΥΡΙΖΑ: το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα να τάζει τα πάντα στους πάντες. Αντί να απολογηθούν για τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Ιστορίας, που λίγο έλειψε να ρίξει τη χώρα στα βράχια το 2015, στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται γιατί πρέπει να κοστολογούνται λεπτομερώς και υπεύθυνα οι προεκλογικές εξαγγελίες».

Ελληνοτουρκικά

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε και τα χαρτιά του με συνέντευξή του στο Associated Press σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι θα τείνει «χείρα φιλίας» στον νικητή των εκλογών στην Τουρκία, αλλά προσθέτει ότι ελπίζει πως η επόμενη κυβέρνηση στη γείτονα χώρα «θα επανεξετάσει την προσέγγισή της προς τη Δύση».

Ωστόσο ο ίδιος συμπληρώνει ότι, παρά την προθυμία του να μιλήσει με όποιον αναδειχθεί νικητής από τις κάλπες της Κυριακής στην Τουρκία, «δεν είμαι αφελής, γνωρίζω ότι οι εξωτερικές πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι οι καλύτερες σχέσεις απαιτούν τον τερματισμό της πολεμικής ρητορικής από την Τουρκία. «Αν η τουρκική κυβέρνηση κάθε δεύτερη μέρα λέει ότι “έρχεται νύχτα” για να εισβάλει στα νησιά μας, προφανώς αυτό δεν είναι πολύ εποικοδομητικό για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης».

Κάλπες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στις εκλογές της 21ης Μαΐου και επαναλαμβάνει πως «έχω καταστήσει σαφές ότι δεν πιστεύω σε αυτό το εκλογικό σύστημα (σ.σ. την απλή αναλογική). Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή κυβέρνηση, και ακόμα καλύτερα μια μονοκομματική κυβέρνηση».

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Λαύριο και θα παραχωρήσει συνέντευξη στους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κρήτη στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Επίσκεψη στη Ρόδο, αποκαλυπτήρια της προτομής Κρεμαστινού

Ηταν από τις συγκινητικές στιγμές της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο. Ο πρωθυπουργός παρευρέθη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Οραμα

«Μέσα από την ίδια την πολιτική του διαδρομή ήθελε να αναβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό ήταν το όνειρό του, γι’ αυτό αγωνίστηκε. Και βέβαια το νοσοκομείο αυτό, το οποίο φέρει το όνομα του ίσως πιο γνωστού ασθενή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν εν πολλοίς δικό του όραμα. Και ταύτισε στη συνέχεια τη δική του πορεία με την διαρκή του αναβάθμιση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Δημήτρη Κρεμαστινό παρουσία της Τζένης Κρεμαστινού, η οποία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την αναγνώριση του έργου του διακεκριμένου επιστήμονα και πολιτικού.

«Ευχαριστώ»

Τόνισε δε πως «σήμερα, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών, θέλω να πω από καρδιάς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που κράτησαν όρθιο το σύστημα, την κοινωνία, στη δύσκολη μάχη την οποία δώσαμε κατά του κορονοϊού. Μια μάχη που -όπως ξέρουμε- δυστυχώς είχε και θύματα, ένα από τα οποία ήταν και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Είμαστε στη θέση να μπορούμε να κάνουμε πια την οριστική ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κτιρίου ακτινοθεραπείας 1.300 τετραγωνικών μέτρων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com