Μητσοτάκης – Ερντογάν: Σε… απόσταση και στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών στην Πράγα

Πού κάθισαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος

by Times Newsroom
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται στην Πράγα για την Σύνοδο Κορυφής, όμως είναι… δύο ξένοι στην ίδια πόλη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα συνομιλήσουν, ενώ και στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών έκατσαν σε απόσταση.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα αριστερά, στη δεύτερη σειρά, δίπλα από την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας. Αντίθετα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στην πρώτη σειρά, τρεις θέσεις δίπλα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τέσσερις από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Δεν θα υπάρξει συνάντηση

Τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται στη χειρότερη δυνατή στιγμή τους με πλήρη ευθύνη της Τουρκίας και η παρουσία του Ερντογάν στην Πράγα έκανε πολλούς να αναρρωτηθούν αν θα υπάρξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απάντηση είναι όχι, εκτός απροόπτου. Ο πρωθυπουργός ωστόσο αναμένεται να ενημερώσει διεξοδικά τους ξένους ηγέτες για όλα όσα περνάει η Ελλάδα με έναν τέτοιο γείτονα, συνεχίζοντας την εκστρατεία διεθνοποίησης της τουρκικής προκλητικότητας. Θα επαναλάβει δε τις κόκκινες γραμμές που θέτει η ελληνική πλευρά και δεν είναι άλλες από το διεθνές δίκαιο, την εθνική μας κυριαρχία και το σεβασμό των συνθηκών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή