Μητσοτάκης για «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης»: Μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου

«Θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των Βαλκανίων και γιατί όχι της Ουκρανίας»

by Times Newsroom

Για την παρουσία του στην τελετή έναρξης κατασκευής της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Αλεξανδρούπολης μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ της Θράκης.

«Σε λίγο θα βρεθώ στην θεμελίωση μιας νέας μονάδας παραγωγής φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη η οποία συνδέεται με τις πολύ σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις που γίνονται στο λιμάνι. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου που θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των Βαλκανίων και γιατί όχι της Ουκρανίας.

Κάποια στιγμή ο πόλεμος θα τελειώσει και θα πρέπει να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο. Γεωγραφικά η Αλεξανδρούπολη απέχει από την Οδησσό κάτι παραπάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Τόσο απέχει η Αλεξανδρούπολη από την Καλαμάτα. Δεν είναι τεράστια απόσταση. Άρα οι προοπτικές που ανοίγονται για την Αλεξανδρούπολη είναι τεράστιες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com