Μητσοτάκης σε Τσίπρα στη Βουλή: Δεν ντρέπεστε λίγο – Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου χαίρονται με τα υπονοούμενα

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα για τις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα τόνισε: «Επικαλεστήκατε δηλώσεις Σαμαρά – Καραμανλή. Γίνατε Σαμαρικός και Καραμανλικός. Μόνο που πρέπει να σας πω ότι αυτή η μόνιμη προσπάθεια να παρουσιάσατε την παράταξη διχασμένη. Αν πιστεύετε ότι υπάρχει ζήτημα συνοχής. Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας έχει παρέλθει το εξάμηνο. Το κάνατε για έναν χιονιά, δεν θα το κάνετε για ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας;

Ο πρώτος που έβαλε την ΕΥΠ υπό το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κατά την άποψή μου είναι επί της ουσίας σωστή επιλογή. Την κάνει η Ιταλία, η Γερμανία, η Πολωνία. Σε καμία περίπτωση η ΕΥΠ δεν πρέπει να υπάγεται στο Προστασίας του Πολίτη.

Η ΕΥΠ όπως προσδιορίζεται το έργο της, πρέπει να στρέφει το βλέμμα της εκτός Ελλάδας σε κινδύνους από το εξωτερικό. Η εγχώρια έννομη τάξη είναι ζήτημα του Προστασίας του Πολίτη. Η αντιτρομοκρατική έχει τη δυνατότητα νόμιμων επισυνδέσεων. Και για να μη δημιουργούμε εντυπώσεις, πολύ περισσότερες παρακολουθήσεις κάνει το Προστασίας του Πολίτη από την ΕΥΠ. Είναι λάθος να συνάγεται από τους απολογισμούς της ΑΔΑΕ ότι αυτό ισοδυναμεί με αντίστοιχα φυσικά πρόσωπα. Μπορεί κάποιος να έχει 2-3 τηλέφωνα, να έχει επισύνδεση για ένα χρόνο.

Επί ημερών σας έγιναν 75.000 επισυνδέσεις. Αυτά ως προς τα ζητήματα του πού πρέπει να βρίσκεται η αρμοδιότητα της ΕΥΠ. Αν έπρεπε να είναι κάπου αλλού θα έπρεπε να είναι στο υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε μια θεμελιώδη διαφορά. Δεν θεωρούμε ότι η ΕΥΠ πρέπει να μετατραπεί σε ΜΚΟ. Το λέμε ξεκάθαρα, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους, αυτοί απαιτούν από την ΕΥΠ να αναλάβει δράση στα πλαίσια των διατάξεων και θεωρούμε ότι η ισορροπία που έχουμε πετύχει να μπορεί να κινείται και να χρησιμοποιεί το εργαλείο είναι ενδεδειγμένη και ισορροπημένη. Η προσθήκη δικλείδων πιο δύσκολη κάνει τη διαδικασία.

Αναγνωρίζουμε ότι η προσθήκη δικλείδων καθιστά τη διαδικασία πιο δύσκολη. Ο ΠτΔ θα πρέπει να αποφανθεί πριν τους εισαγγελείς αν αυτή η απόφαση είναι ενδεδειγμένη, θα χρειαστεί να είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη για να μπορέσει να συναινέσει σε μια τέτοια απόφαση που γίνεται πιο δύσκολη. Αυτό εκ των πραγμάτων έχει επιπτώσεις στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων. Το υφιστάμενο νομοσχέδιο διορθώνει παθογένειες χωρίς να απονευρώνει την ΕΥΠ.

Πρέπει να είστε σε μεγάλη απόγνωση, ώστε το ισχυρότερο επιχείρημά σας να είστε το “μηνύστε τους δημοσιογράφους”. Είμαι 19 χρόνια στη Βουλή, δεν έχω μηνύσει ποτέ κανέναν, αν το έκανα θα μου λέγατε για το κράτος δικαίου. Ούτε παιδιά της γ’ γυμνασίου δεν τα λένε αυτά. Μήνυση και αγωγή σε δημοσιογράφο από μένα δεν θα γίνει ποτέ. Μου έκανε εμένα αγωγή ο Βαξεβάνης. Μου έκανε γιατί θίχτηκε επειδή είπα την αλήθεια που επαναλαμβάνω και σήμερα. Ότι το 2016 στήθηκε ένα κανάλι, δίκτυο καναλιών και αποδεικνύεται ότι 10 εκατ. δολάρια διακινήθηκαν για να στηθεί το δίκτυο καναλιών. Ο Βαξεβάνης ήταν ο υπεύθυνος. Να μου κάνετε αγωγή και εσείς που ήσασταν.

Πριν καλά καλά πείτε για τη μήνυση είχε ήδη κάνει tweet ο Βαξεβάνης. Μα καλά αυτός σας γράφει τις ομιλίες; Γνώριζε ο πρωθυπουργός για παρακολουθήσεις που δεν ξέρουμε καν αν έγιναν. Στην περιβόητη λίστα του Predator αν είναι ακριβής – το αμφισβητώ- παρακολουθείτο, πέντε στενοί μου συνεργάτες, η γραμματέας μου, άνθρωποι που συνομιλούσα σε καθημερινή βάση. Τι έκανα παρακολουθούσα τον εαυτό μου; Παρακολουθούσα τον Χατζηδάκη και τον Φλώρο; Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα; Αυτά θα μάθαινα;

Γνωρίζομαι 30 χρόνια με τον Χατζηδάκη, είναι αντιπρόεδρος του κόμματός μας. Προφανώς και δεν τον παρακολουθούσα, ντροπή σας και μόνο που το υπονοείτε. Παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείται ο Φλώρος; Δεν ντρέπεστε λίγο.

Αναφερθήκατε στον κ. Φλώρο, έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις. Ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε ήδη επιλεγεί και από εσάς, είναι εξαιρετικός αξιωματικός. Μόνο και μόνο να διακινούνται υπονοούμενα ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ, δεν το σχολιάζω. Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου χαίρονται με αυτά τα υπονοούμενα.

Κανείς πρωθυπουργός δεν ξέρει ποιον παρακολουθεί η ΕΥΠ. Σας ξαναρωτώ λοιπόν, μιλήσατε για ψέμα, ότι αν συλληφθώ ψευδόμενος θα πρέπει να παραιτηθώ. Θα παραιτιόσασταν κάθε εβδομάδα. Ο Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν; Το γνωρίζατε ή όχι; Σταθήκατε στο βήμα και είπα “δεν παρακολουθείται κανείς βουλευτής”.

Εσείς θα απαντήσετε; Παρακολουθούσατε επί ημερών σας, με νόμιμες επισυνδέσεις, σε πολιτικούς, δημοσιογράφους ή ανώτατους δικαστές. Εγώ απάντησα δεν ξέρω και δεν πρέπει να ξέρω. Γινόντουσαν ή δεν γινόντουσαν.

Ο Κοντονής λέει ότι κάνατε την ενεργητική δωροδοκία από κακούργημα πλημμέλημα. Όχι ένας τυχαίος υπουργός, ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησής σας. Τι άλλη απόδειξη θέλετε. Κάνατε νταλαβέρια με την ολιγαρχία και εσείς θα μου εξηγήσετε, το βράδυ των ευρωεκλογών είχατε χάσει με 10 μονάδες. Βγήκατε στην τηλεόραση και λέτε προκηρύσσω εθνικές εκλογές. Το είπατε. Και μετά κρατάτε τη βουλή ανοιχτή για μια εβδομάδα. Για να ψηφίσετε ένα ποινικό κώδικα 1000 σελίδων. Ποιους εξυπηρετήσατε. Γιατί; Η συζήτηση δεν σας έχει πάει όπως θέλετε, γιατί όμως τέτοιος εκνευρισμός, αν δεν σας αρέσει να βγείτε από την αίθουσα.

Όταν μιλάτε για συνταγματική εκτροπή να είστε πιο προσεκτικός. Είστε ο άνθρωπος που διορίσατε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 το ξημέρωμα. Έχετε δύο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο. Θα συνιστούσα όταν κάνετε μαθήματα Δημοκρατίας να είστε πιο προσεκτικός προς τη δική μας παράταξη.  Αν έψαχνα να βρω μια δήλωση που αποτυπώνει τον ορισμό της πολιτικής αθλιότητας είναι το “αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής, αν κλέψεις 20 ευρώ θα φας μια σφαίρα”.

Μη νομίζετε ότι θα κάνετε ξανά όσα οργανώσατε το Δεκέμβρη του 2008. Χαίρομαι που είπατε ότι έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Φαντάζομαι αυτά είπατε και στον κ. Ντογιάκο. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τι έγινε στο παρελθόν. Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε ο Βαξεβάνης. Και επειδή κάνατε και άλλη αναφορά ότι η δημοσιογραφία οφείλει να ερευνά και η Δικαιοσύνη να αποδεικνύει. Να πετάξουμε τη λάσπη αλλά μετά αν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι δεν υπάρχει κάτι “δεν βαριέσαι, ποιος θα το θυμάται;”. Έχω κι εγώ απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δούμε αν όσα λέγονται και γράφονται είναι ακριβή. Πιστεύω ότι οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Μητσοτάκης: Οι 7 τομές στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις – Τι είπε στον Τσίπρα για το Μάτι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωτολογία του εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, ένα θεσμικό πλαίσιο που, όπως είπε, καθιστά τη χώρα πρωτοπόρα στην Ευρώπη. Πλέον, ο διοικητής της ΕΥΠ θα μπορεί να είναι μόνο διπλωμάτης ή ανώτατος αξιωματικός, ενώ ιδρύεται ακαδημία πληροφοριών και αντικατασκοπείας, είναι δυο από τις συνολικά επτά αλλαγές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. «Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που αρχίζει το πατριωτικό καθήκον», είπε και ανακοίνωσε ότι η χρήση λογισμικών όπως το Pretador γίνεται κακούργημα και μπορεί να επιφέρει έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

«Στα τέλη του Αυγούστου από αυτό εδώ το βήμα είχα προαναγγείλει την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να αναβαθμιστεί  η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Το έκανα μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα η πολιτεία ολοκληρώνει όλα τα βήματα με μια γενναία θεσμική απάντηση», ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μια σύνθετη διαδικασία γιατί σε αυτή προστίθεται η παράμετρος της εθνικής ασφάλειας και παράλληλα δεν πρέπει να αμφισβητεί τα δικαιώματα των πολιτών.

Το 1994 μόλις ένας στους 200 Έλληνες είχε κινητό και το διαδίκτυο δεν υφίστατο. Ο όρος κυβερνοασφάλεια ήταν άγνωστος όταν υιοθετήθηκε η πρώτη νομοθεσία. Από τότε επιδείχθηκαν μηδενικά αντανακλαστικά στις εξελίξεις.

Το σημερινό νομοσχέδιο απαντά σε όλα και άρει αστοχίες που αναδείχθηκαν όπως η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Κοινή βάση πρέπει να είναι και μια παραδοχή ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία βασικών βραχιόνων του κράτους. Η χώρα μας γειτονεύει με πολλούς κινδύνους και είναι στο κέντρο πολύπλοκων προκλήσεων όπως το μεταναστευτικό και απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Οι επτά τομείς του νέου πλαισίου

Περιέγραψε επτά τομές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Για τα χαρακτηριστικά του διοικητή της ΕΥΠ: Θα μπορεί να είναι μόνο διπλωμάτης ή ανώτατος αξιωματικός. Κατά συνέπεια, ούτε δημοσιογράφοι ούτε ιδιώτες μάνατζερ κ. Τσίπρα θα μπορούν να ηγηθούν της ΕΥΠ.

Παράλληλα, συστήνεται ακαδημία πληροφοριών και αντικατασκοπείας για την επιμόρφωση των στελεχών της ΕΥΠ και μονάδα εσωτερικού ελέγχου.

Δεύτερον, γίνεται πιο αυστηρός και σφιχτός ο προσδιορισμός της έννοιας της εθνικής ασφάλειας. Λόγος εθνικής ασφάλειας που θα δικαιολογεί νόμιμη συνακρόαση θα είναι εκείνος που συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας αλλά και σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας.

Τρίτον, τίθεται επάλληλα φίλτρα ελέγχου σε κάθε νόμιμη άρση του απορρήτου θα μπορεί να την ζητούν μόνο η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική. Το αίτημα θα είναι σαφές και θα πρέπει να συμφωνούν δυο και όχι ένας εισαγγελέας. Όταν η άρση του απορρήτου θα αφορά αιρετούς θα πρέπει να εγκρίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Τέταρτον η ενημέρωση όποιο τίθεται σε νόμιμη παρακολούθηση θα γίνεται μετά την παρέλευση 3 ετών.

Πέμπτη τομή το ίδιο το πρωτόκολλο που καταργεί την ισχύουσα αλλά χωρίς χρονική προθεσμία καταστροφή του υλικού. Τα αρχεία θα καταστρέφονται έξι μήνες μετά αλλά το αρχείο 10 χρόνια μετά.

Αν κάποιος αμφισβητήσει τους λόγους παρακολούθησης θα μπορεί να την προσβάλλει ως άδικη.

Έκτον, απαγορεύεται πλήρως η χρήση κακόβουλου λογισμικού και πλέον θα συνιστά κακούργημα και θα επισύρει έως 10 έτη κάθειρξη. Και η εμπορία και η κατοχή που εξοβελίστηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 θα τιμωρείται επίσης.

Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θέτει εκτός νόμους την ιδιωτική χρήση τέτοιων συστημάτων.

Έβδομον, οχυρώνεται η κυβερνοασφάλεια με δυο τομές. Συνενώνονται όλες οι δομές που είναι διάσπαρτες και ενσωματώνονται 12 κατευθύνσεις που ενισχύουν την ιδιωτικότητα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πολλές από τις προτάσεις των κομμάτων και δεν είναι μια επικίνδυνη διεύρυνση της έννοιας όπως υποστηρίχθηκε από πολλούς αναλυτές.

«Στον ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο μας οι εθνικοί κίνδυνοι δεν εξαντλούνται και παίρνουν την μορφή ασύμμετρων επιθέσεων. Αποτελεί ή δεν αποτελεί υπό προϋποθέσεις η συστηματική διοχέτευση από κέντρα του εξωτερικού ψεύτικων ειδήσεων; Θυμηθείτε την εισβολή στο Καπιτώλιο. Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μιας χώρας από οργανωμένες μεταναστευτικές εισβολές; Το περιεχόμενο της εθνικής ασφάλειας δεν είναι ελαστικό αλλά ούτε και στατικό. Η δημοκρατία οφείλει να αμύνεται απέναντι στην αμφισβήτησή της», τόνισε.

Μητσοτάκης: Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα

Και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα του Documento αλλά και για τα όσα γράφτηκαν για τη διάσωση της οικογένειας του Κυριάκου Πιερρακάκη από τη φωτιά στο Μάτι.

«Είναι ένα νομοσχέδιο ευρύ και σημαντικό να χωρέσει στο κλειστό περιβάλλον των τοξικών φημών που το συνοδεύουν. Όλες οι χώρες αμύνονται στον διεθνή πληθωρισμό, κάποιοι φτιάχνουν τον δικό τους. Ένα εβδομαδιαίο σήριαλ αθλιότητας που περιλαμβάνει πολιτικούς, συζύγους, ηθοποιούς τηλεπερσόνες. Απ’ όλους έχει ο μπαξές και δεν δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από εκείνους που έστησαν την σκευωρία της Novartis. Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Δεν είχατε ποτέ τα κότσια κ. Τσίπρα να ζητήσετε μία συγνώμη από αυτούς που στήσατε στα μανταλάκια. Φτάσανε να ισχυριστούν τα φιλικά σας μέσα ότι σώθηκε στο Μάτι σώθηκε η γυναίκα και τα παιδιά του Κ. Πιερρακάκη με το predator και αυτό σας έφταιγε όταν κάνατε κρουαζιέρα»… «Ισχυρισμοί χωρίς την παραμικρή απόδειξη και εκτοξεύονται σε μια περίοδο που η Πολιτεία και οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως «όταν όλοι προσπαθούμε να κάνουμε πιο ανεκτή την καθημερινότητα με αυξήσεις, επιδοτήσεις, εσείς στήνετε πάλι το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού. Τελευταία εμπλέκετε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου, το τελευταίο σκαλί της αθλιότητας. Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που ξεκινά το εθνικό καθήκον. Δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια στην Ελλάδα να γίνονται θέμα σχολιασμού στον τουρκικό τύπο.

Δεν θα δεχθούμε μαθήματα από αυτούς που διαφώνησαν με όλες τις αμυντικές συμφωνίες, από αυτούς που είπαν όχι στα νέα Ραφαλ και στις φρεγάτες μας. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη στο σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο εθνικός συκοφάντης τώρα σκέφτεται πως θα αποκαλύψει τον πραγματικό του στόχο. Το ομολογεί. Δεν είναι άλλος από την εγκυρότητα των εκλογών. Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες. Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαιότητα της χώρας επιμένω είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια».

Το Predator σας έφταιγε όταν αποφασίσατε να κάνετε κρουαζιέρα όταν οι στάχτες από το Μάτι ήταν ακόμα ζεστές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάποια στιγμή θα απολογηθείτε κ. Τσίπρα για τον ποινικό κώδικα του 2019

«Γιατί επιμένετε να συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά;» ρώτησε ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα και συνεχίζοντας του είπε: «Ποιες άλλες παρακολουθήσεις έγιναν επί των ημερών σας πέραν του κ. Πιτσιόρλα; Ήταν ενεργό το λογισμικό Pegasus από το 2016; Μήπως χρησιμοποιήθηκε για την υπονόμευση τηλεφώνων των πολιτικών σας αντιπάλων; Γιατί αλλάξατε το 2018 το νόμο και αφαιρέσατε το δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ; Και έχετε και μια ωραία αιτιολογική έκθεση από το 2018 και γράφατε «σχετιζόμενο με την εθνική ασφάλεια είναι άκρως απόρρητο». Δεν θα διαβάσω τοποθέτηση στελέχους της ΝΔ. Θα σας πω τι λέει ο κ. Αλιβιζάτος γιατί το κάνατε. «Υπήρχε και ο εισαγγελέας που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπήρχε τότε ένας εισαγγελέας που αρνείτο τα αιτήματα που του έστελνε ο κ. Ρουμπάτης». Διαβάστε το. Και εσείς κ. Κατρίνη» είπε.

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Καταλάβαμε, έστελνε αιτήματα ο κ. Ρουμπάτης, τον βγάλαμε το δεύτερο εισαγγελέα. Και εσείς μας κουνάτε το δάκτυλο και οργίζεστε τώρα. Ίσως η νευρικότητά σας προκαταλαμβάνει την επόμενη ερώτησή μου. Έρχομαι στο πιο κρίσιμο ερώτημα. Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 αλλάξατε τον ποινικό κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής; Και γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και κατοχής κατασκοπευτικών λογισμικών; Ποιους αθωώνατε; Κάποια στιγμή θα απολογηθείτε κ. Τσίπρα για αυτόν τον ποινικό κώδικα. Ευρωεκλογές του 2019, πριν από 15 ημέρες έχετε κάνει ότι «από το Μητσοτάκη δεν υπάρχει μία περίπτωση να χάσω». Το βράδυ είπατε άκουσα το μήνυμα και οδηγώ τη χώρα σε εθνικές εκλογές. Αλλά κρατήσατε τη βουλή ανοικτή μία εβδομάδα για να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο, τον νέο ποινικό κώδικα. Πόσες άλλες αμαρτίες σας ξεπλύνατε με αυτό το νέο ποινικό κώδικα; Τι άλλο θα βρούμε;».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχετε μία ευκαιρία να πάρετε απόσταση από τον οχετό της λάσπης 

«Τώρα γιατί αρνείστε να τραβήξουμε επιτέλους μία κόκκινη γραμμή με τις χρόνιες αδυναμίες των μυστικών υπηρεσιών βελτιώνοντας το πλαίσιο; Κύριε Τσίπρα έχετε μία ευκαιρία να πάρετε απόσταση από τον οχετό της λάσπης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι με το σημερινό νομοσχέδιο δείχνουμε πως μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά από το γκρίζο του παρελθόντος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η σύγχρονη Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βαδίσει μπροστά. Το χθες είναι ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης και αν συμφωνήσουμε σε κάτι με τον κ. Τσίπρα είναι ότι της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες εφόσον εντοπιστούν.

Το αύριο όμως είναι στα δικά μας χέρια και πιστεύω ότι κανείς δεν έχει άλλοθι να μην ψηφίσει επί της αρχής σήμερα το νέο πλαίσιο προς έγκριση. Το νομοσχέδιο απαντά σε όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν τους τελευταίους μήνες».

Το μήνυμα για τις εκλογές 

«Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, είδε ένα πρόβλημα, το διορθώνει. Θεσμικά. Αν καταψηφίσετε ουσιαστικά λέτε όχι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Λέτε όχι και στη διαφάνεια, και στην απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών» είπε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Είμαστε σε προεκλογικό χρόνο αντικειμενικά. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι ήδη πιο πυκνό, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε και με άλλη τοξικότητα. Θα επιμείνω στο διάλογο για μεγάλα, τα κρίσιμα, όχι τα μικρά, τα υποκριτικά» είπε και τόνισε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή