Μητσοτάκης σε Βαρουφάκη: Να μπει όριο στην μυθομανία

Τι είπε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός

by Times Newsroom

«Σε αυτές τις συζητήσεις υπάρχουν ορισμένοι άγραφοι κοινοβουλευτικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται», είπε ξεκινώντας την τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι πρέπει οι αρχηγοί να μένουν στην διαδικασία. Και πρόσθεσε ότι κάποιοι δεν είναι στην αίθουσα ενώ είχαν επικρίνει τον ίδιο παλαιότερα.

Απευθυνόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι εκπλήσσεται για το πως τον επέλεξε ο κ. Τσίπρας για υπουργό Οικονομικών. Απαντώντας σε όσα είπε για τον ίδιο ότι περίμενε τον κ. Κοστέλο έξω από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έγιναν σε ξενοδοχείο αλλά στην έδρα του ΟΟΣΑ. «Να μπει όριο στην μυθομανία», τόνισε.

Απαντώντας σε όσα τέθηκαν στις δευτερολογίες και αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι «όλος ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με τις τράπεζες να αργούν να διαπιστώσουν την ένταση του φαινομένου και να παρέμβουν. Το βαφτίζετε ελληνικό αλλά δεν είναι. Έχουμε σήμερα παγκοσμίως τιμές φυσικού αερίου που είναι 5 φορές ψηλότερα από όσο ήταν πριν από έναν χρόνο. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι αντιμέτωπες με πρωτόγνωρα επίπεδά πληθωρισμού. Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας. Μόλις προχθές ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε πρόγραμμα στήριξης και από τον Αύγουστο θα γίνεται νέα τιμολόγηση με διαφάνεια και να περιοριστεί στο βαθμό του εφικτού η αύξηση στις τιμές ενέργειας και κινούμαστε στα όρια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Αν σας είχαμε ακούσει θα είχαμε μοιράσει όλα τα χρήματα και θα είχαμε μείνει χωρίς φράγκο. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ άσχημα τους επόμενους μήνες και μεγάλες οικονομίες όπως της Γερμανίας να δοκιμαστούν. Οφείλουμε να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες και θα το κάνουμε όπως και με την πανδημία

Δεν πρόκειται να οδηγήσουμε και πάλι την χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό είπε και έχω ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να κινούμαι εντός των πλαισίων που αντέχει η χώρα.

Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία είπε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις. Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις σας λέει ψέματα. Αν υπήρχε τέτοια λύση άλλες κυβερνήσεις θα την είχαν υλοποιήσει άλλες κυβερνήσεις. Ήδη, πρόσθεσε άρχισαν να μειώνονται οι λογαριασμοί. Όταν μας κατηγορήσατε ότι είμαστε με τα καρτέλ και όχι με τις επιχειρήσεις θέλω να σας θυμίσω ότι την φορολόγηση των υπερκερδών δεν την τόλμησαν άλλες χώρες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com