Μητσοτάκης στο CNN: Καλύτερα ο Ερντογάν να “αναβιώσει” την οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Συνέντευξη στο CNN και την δημοσιογράφο Julia Chatterley παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

by Times Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα για την τουρκική προκλητικότητα ενώ εστίασε και στο ζήτημα της ενότητας και των συντονισμένων κινήσεων στην ενέργεια ενώ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός, μετά το κρεσέντο των εμπρηστικών κινήσεων από την Άγκυρα, τόνισε ότι η Ελλάδα θα προασπίσει την εδαφική της κυριαρχία, αλλά επιθυμεί να συνεχίσει τις συνομιλίες με την τουρκική πλευρά. Χαρακτήρισε ανεύθυνο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, να αναλώνεται κανείς σε εθνικιστικά παραληρήματα ενώ εστίασε στην ανάγκη σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «αντιμετωπίζουμε μια γεωπολιτική κρίση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κανείς στην διεθνή κοινότητα δεν θέλει άλλη μια σύγκρουση», προσθέτοντας πως «αντιμετωπίζουμε με μεγάλη υπευθυνότητα την κατάσταση και τις προκλήσεις της Τουρκίας». Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ασχοληθεί με την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας της χώρας του, και όχι με την δημιουργία μιας νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τέλος, δεν παρέλειψε να διαμηνύσει, για άλλη μια φορά πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενεργειακή κρίση, στην περικοπή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι στόχος της ΕΕ είναι «να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας».

Οι αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου δεν είναι βιώσιμες, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο CNN, τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε μέτρα τα οποία ο κόσμος να βρίσκει αξιόπιστα». Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε για άλλη μια φορά, πως «πρέπει να ξανασκεφτούμε την σύνδεση μεταξύ της τιμής αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας», τώρα που οι τιμές του καυσίμου «εκτοξεύονται», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει πολιτική σταθερότητα και αυτό φαίνεται από το επίπεδο στο οποίο διαπραγματεύονται τα ελληνικά ομόλογα, εν συγκρίσει με τα ιταλικά, καθώς η Ιταλία βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια με την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι.

«Αυτός είναι ένα λόγος που δεν θα ρισκάρουμε την σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά πως δεν θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας για τα επιτεύγματα στον κλάδο του Τουρισμού, όπου ιδιαίτερα έδωσε έμφαση στην κάθετη αύξηση των πτήσεων και των επισκεπτών από τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν είναι μόνο για τουρισμό, αν και θέλουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να την επισκέπτονται. Ήδη χιλιάδες digital nomads ζούν στην Ελλάδα και θέλουμε να τους πολλαπλασιάσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή