Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά – Στήριξη του μεσαίου εισοδήματος

«Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των μισθών των Ελλήνων πολιτών εφ όσον μας εμπιστευθούν ξανά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο, Κριστιάν Αμανπούρ.

by Times Newsroom

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ήτοι ότι η εγχώρια ανάπτυξη «τρέχει» με μεγαλύτερο ρυθμό εν συγκρίσει με την αντίστοιχη ευρωπαική και επανέλαβε πως σε περίπτωση που σχηματισθεί μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο πως η Ελλάδα από προβληματικό παιδί της Ευρώπης κατάφερε να πετύχει την ανάπτυξη. bΑπαντώντας αν ήταν έκπληξη όσον αφορά στο εύρος της νίκης είπε ότι περίμενε νίκη του κόμματός του αλλά «ακόμα δεν έχουμε πετύχει την αυτοδυναμία και γι αυτό θα πάμε σε νέες εκλογές.

«Εκπληρώσαμε όλες τις δεσμεύσεις μας και ο κόσμος μάς ψήφισε γιατί πιστεύει στο σχέδιό μας όσον αφορά πχ στην αύξηση μισθών. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη», μας τόνισε.

«Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις».

Για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας απάντησε: πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο οδυνηρή ήταν η κρίση για την Ελλάδα. Είμαι ικανοποιημένος για τους ρυθμούς ανάπτυξης, των επενδύσεων και θα πετύχουμε ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς.

Έχουμε κάνει την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και σκοπεύω να συνεχίσω σε αυτό τον δρόμο αν μας εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες. Στόχος είναι να αυξήσουμε τους μισθούς. Θέλουμε να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα αλλά να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον μας.

«Κανείς δεν αντιμετωπίζει πια την Ελλάδα ως πρόβλημα, αλλά τα ομόλογά μας δείχνουν ότι οδεύουμε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Και γι αυτό χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com