Μητσοτάκης: Ζητήστε συγγνώμη για την αθλιότερη σκευωρία της Novartis – Κατέρρευσε με πάταγο

«Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας για αυτούς που στοχοποίησαν δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα»

by Times Newsroom

Απέλπιδα προσπάθεια να καταδείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος, ψέματα και τοξικότητα, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Τόνισε δε πως η πρόταση δυσπιστίας θα έχει έως αύριο ξεχαστεί «ως ένα πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ουσία».

«Είδαμε τον κ Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να διαστρέφει την αλήθεια, κατασκευάζοντας μία εικονική πραγματικότητα καταστροφής. Ξεπεράσατε όμως και τον χειρότερο εαυτό σας. Σε κάθε φράση δύο ψέματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι όσοι σας άκουσαν έχουν ήδη κλείσει την τηλεόραση, σκεπτόμενοι: Πάλι μία από τα ίδια» σχολίασε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Ακόμη και όταν επιμείνατε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε απολύτως τίποτα, δεν παρουσιάσετε καμία εναλλακτική πρόταση. Ο λόγος σας ήταν ένα κακόηχο βουητό καταγγελιών» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας του θύμισαν μία ρήση του Σαίξπηρ: «Η αλήθεια είναι σαν ένα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα». «Και η κυβέρνηση αυτό το γάντι το σηκώνει για να απαντήσει για την πραγματική εικόνα του σήμερα και το πώς μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας» τόνισε.

Αναφερόμενος στην κριτική για τον εγκλωβισμό της Αττικής Οδού, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί υπερασπίζεται την παραχωρησιούχο εταιρεία.

Για την πανδημία

Στο μέτωπο της πανδημίας, είπε, πως παρά τις μεγάλες απώλειες, η χώρα κινείται στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, αν και αναγνώρισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα βρήκε τη χώρα να υστερεί στους εμβολιασμούς ειδικά στις μεγάλες ηλικίες. «Σήμερα το 84% των πολιτών είναι θωρακισμένο. Αν είμασταν σε αυτό το ποσοστό τον Σεπτέμβριο θα είχαν σωθεί χιλιάδες» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Ο αγώνας του εμβολιασμού και της επιφυλακής πρέπει να συνεχιστεί ανυποχώρητα».

Σημείωσε ακόμη ότι οι όποιες αστοχίες δεν μηδενίζουν το έργο που έχει γίνει και είπε επ’ αυτού, ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και έχουν προσληφθεί 12.000 νέους επαγγελματίες υγείας.

«Αναρωτιέμαι αν μπορούν να τα ακούσουν εκείνοι που διαλαλούσαν ότι δήθεν δεν υπάρχουν τα εμβόλια και στη συνέχεια ότι ξεστοκάρονται. Βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζατε πλάτη. Δεν ζητάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης τον εαυτό του. Εσείς που καταψηφίζατε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ενώ σε συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον συγκρατήσει.

Για την οικονομία 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Κουβέντα δεν είχατε να πείτε για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει μέσα στο 2021 ανάπτυξη πολύ πάνω από το 7%. Για το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρουσίασε αναλυτικά το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία, ενώ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κοινωνική πολιτική. «Δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς ικανοποιημένους εργαζομένους. Ο κόσμος της εργασίας διαθέτει πλέον ψηφιακή κάρτα, ένα σαφές πλαίσιο για την τηλεργασία, προστασία από την αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας, τον θεσμό του πρώτου ενσήμου, που στηρίζει τους νέους» σημείωσε μεταξύ άλλων.  Οι παρεμβάσεις υπέρ των νέων φτάνουν έως και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει χτίσει ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών. «Αυτή η κυβέρνηση επενδύει στην άμυνα της χώρας, γιατί χωρίς άμυνα δεν υπάρχει αξιόπιστη εξωτερική πολτική» τόνισε.

Το σχόλιο για υπόθεση Φουρθιώτη και Novartis

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση Φουρθιώτη, λέγοντας: «Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας στον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο και τον κάνατε σημαία. Έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί των ημερών σας και καταδικάστηκε επί των ημερών μας» είπε χαρακτηριστικά. Σχολίασε δε πως «ο κ. Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός για το πολιτικό σύστημα που κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν αναφέρθηκε σε αυτόν».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός έκενα λόγο για «άθλια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο». Για τις διώξεις δημοσιογράφων είπε: «Δεν καλούνται ως ύποπτοι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψευδή στοιχεία για να στήσουν ψευδείς κατηγορίες. Αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ελευθεροδολοφονία. Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά συμμορία».

«Θέλω να αναδείξω πόσο αληθινά διαφορετικοί είμαστε. Εκπροσωπώ μία κυβέρνηση που κάνει πολλά σωστά και κάποια λάθη. Εσείς κ. Τσίπρα εκπροσωπείτε μία λάθος κυβέρνηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε «κίνηση απελπισίας την πρόταση μομφής».

Τι είπε για το Κίνημα Αλλαγής

«Είναι αλήθεια ότι η χώρα πέτυχε πολλά μέσα σε πρωτοφανείς αντιξοότητες. Δεν πρόλαβε να τα γευθεί όλα, αλλά οι φωτεινές αχτίδες λάμπουν ήδη. Πλησιάζει η ώρα της ευημερίας για όλους. Σε αυτή την αισιόδοξη πορεία η κυβέρνηση θα ήθελε δίπλα της όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Αν και με την αξιωματική αντιπολίτευση μας χωρίζει χάσμα πολιτικό, ηθικό, αισθητικό, θα περίμενα πιο θετική προσέγγιση από το ΚΙΝΑΛ, θα περίμενα συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορέσετε κύριοι του ΚΙΝΑΛ να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις ασάφειας… Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε, αλλά συνταχθήκατε πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com