Μόναχο: Νέες δεσμεύσεις για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

by Times Newsroom 1

Tη δέσμευσή τους για διατήρηση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, επανέλαβαν οι ηγέτες των χωρών που εμπλέκονται στη λιβυκή κρίση, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Οι χώρες «επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν στην πλήρη εφαρμογή του εμπάργκο και καλωσορίζουν οποιαδήποτε πρόοδο στην αποτελεσματική εποπτεία του» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, αναφερόμενοι στο εμπάργκο που όλοι αναγνωρίζουν ότι παραβιάζεται συστηματικά.

EURONEWS

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, στη συζήτηση όλοι παραδέχθηκαν ότι τα συμφωνηθέντα δεν εφαρμόζονται. Ωστόσο, όλοι επιμένουν ότι μόνη λύση για τη Λιβύη είναι να απομονωθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές από τις εξωτερικές δυνάμεις που τις στηρίζουν.

Στη Γενεύη, σε δέκα μέρες, έχει προγραμματιστεί το πρώτο «πολιτικό φόρουμ για τη Λιβύη» όπου τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν να γίνει ένα πρώτο βήμα για μία ουσιαστική εκεχειρία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή