Μόσχα: «Δηλητηρίασαν το δεξί χέρι του Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ»

Ο πρώην επικεφαλής της FSB θεωρείται ως ο άνθρωπος στον οποίο ο Πούτιν παραδίδει την εξουσία όταν απουσιάζει για ιατρική περίθαλψη και ο βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

Απόπειρα δολοφονίας έγινε εναντίον στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, 71 ετών, πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες μετά από αδιαθεσία.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, το ρωσικό κανάλι στο Telegram, General SVR, ανακοίνωσε πως ο 71χρονος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου βρίσκεται στο νοσοκομείο, με τα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων να δείχνουν πως έλαβε «συνθετικό δηλητήριο».

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες, όμως φέρεται να επικρατεί τεράστια αναστάτωση, καθώς ο Πατρούσεφ είναι πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Μόσχας.

Μάλιστα, είχε υπηρετήσει στο αρχηγείο της KGB στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ο γιος του πέρα από πολιτικός για το κόμμα του Πούτιν, θεωρείται και υποψήφιος διάδοχος του Ρώσου προέδρου, όπου φέρεται να έχει την εύνοια του.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή