Μόσχα: «Εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης» η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία αποφάσισαν οι «27» ηγέτες της ΕΕ. Παράλληλα, αποφάσισαν να υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας.

by Times Newsroom

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την Παρασκευή ως «εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης» την απόφαση των 27 να χορηγήσουν στην Ουκρανία και τη Μολδαβία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

«Πρόκειται για εσωτερική ευρωπαϊκή υπόθεση», είπε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ τόνισε ότι είναι «σημαντικό» για τη Μόσχα «όλες αυτές οι διαδικασίες να μην φέρουν περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία και στις σχέσεις με αυτές τις χώρες».

Τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία αποφάσισαν οι «27» ηγέτες της ΕΕ. Παράλληλα, αποφάσισαν να υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ευρώπη.

«Συμφωνία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μόλις αποφάσισε να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ για την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ιστορική στιγμή. Σήμερα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Συγχαρητήρια στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Μάγια Σαντού και τον λαό της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Το μέλλον μας είναι μαζί» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Για «ιστορική απόφαση» έκανε λόγο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ευρώπη. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Πρόεδρο Μάια Σαντού και τον πρωθυπουργό Ιρακλί Γκαριμπασβίλι. Οι χώρες σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Και η σημερινή ιστορική απόφαση των ηγετών το επιβεβαιώνει», ανέφερε η ίδια στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com