Μουντιάλ 2022: Συνελήφθη Αμερικανός δημοσιογράφος που φορούσε μπλούζα με το ουράνιο τόξο

Προσπάθησε να παρακολουθήσει το παιχνίδι ΗΠΑ - Ουαλία

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουάλ συννελήφθη στο Κατάρ, όταν προσπάθησε να μπει στο γήπεδο να δει ένα παιχνίδι του Μουντιάλ 2022, επειδή φορούσε μπλούζα με το ουράνιο τόξο, ως υποστήριξη στην LGBTQ κοινότητα, σε μια χώρα όπου οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι παράνομες.

Ο πρώην δημοσιογράφος του Sports Illustrated που τώρα διατηρεί τη δική του ιστοσελίδα, δήλωσε ότι η ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του απαγόρευσε την είσοδο στο πρώτο παιχνίδι των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ουαλία στο στάδιο Ahmad Bin Ali της πόλης Αλ-Ραγιάν και του ζήτησε να βγάλει τη φανέλα του. Ανέφερε επίσης ότι του κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνό του όταν έγραψε στο Twitter για το περιστατικό.

«Είμαι καλά, αλλά αυτό ήταν μια περιττή δοκιμασία», έγραψε ο Γουάλ στο Twitter, δηλώνοντας αργότερα ότι τον πλησίασε ένας άνθρωπος της ασφαλείας, του ζήτησε συγγνώμη και του επέτρεψε να μπει στο χώρο. Αργότερα έλαβε επίσης συγγνώμη από έναν εκπρόσωπο της FIFA.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή