Μουσική βραδιά στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου…

...αφιερωμένη στο λαϊκό αστικό τραγούδι της εποχής του Μεσοπολέμου, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Φοίβος Ανωγειανάκης και με το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη»

by Times Newsroom

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει μουσική βραδιά αφιερωμένη στο λαϊκό αστικό τραγούδι της εποχής του Μεσοπολέμου, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Φοίβος Ανωγειανάκης και με το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», το Σάββατο 23 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την Ορχήστρα Σαντουριών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, με μουσικές από τη Λέσβο και την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια, η πολυμελής Ορχήστρα Φοίβος Ανωγειανάκης θα αποδώσει κομμάτια χαρακτηριστικά της μουσικής ώσμωσης που συντελέστηκε από το 1922 και μετά. Εκεί που τα τραγούδια των νησιών του Αιγαίου συνάντησαν τις μουσικές των παραλίων της Μικράς Ασίας και των καφέ αμάν της Σμύρνης. Μουσικές, που, μέσω των προσφύγων, ταξίδεψαν στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Αθήνα και εκφράστηκαν στο λαϊκό αστικό τραγούδι της εποχής του Μεσοπολέμου από δημιουργούς όπως ο Δημήτρης Σέμσης, ο Παναγιώτης Τούντας, ο Κώστας Καρίπης, η Ρόζα Εσκενάζυ, ο Αντώνης Νταλκάς, ο Σταύρος Παντελίδης, ο Σπύρος Περιστέρης. Ένα ταξίδι με ενδιάμεσο σταθμό και γέφυρα τη Λέσβο και το ιδιαίτερο μουσικό της ιδίωμα.

Ορχήστρα Σαντουριών Αναγνωστηρίου Αγιάσου
Υπεύθυνος Μουσικού Τμήματος: Παναγιώτης Σκορδάς
Συμμετέχουν: Κώστας Ζαφειρίου (δάσκαλος, κιθάρα), Σοφία Σκορδά (σαντούρι-τραγούδι), Στέλιος Σκορδάς (σαντούρι), Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη (σαντούρι), Μάγδα Φραντζή (σαντούρι), Κωνσταντίνα Τσέλα (σαντούρι), Κατερίνα Κοντή (σαντούρι, τραγούδι), Παναγιώτα Αργύρα (σαντούρι), Νίτσα Αργύρα (σαντούρι), Βασίλης Αμπουλός (κρουστά).

Ορχήστρα Φοίβος Ανωγειανάκης
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Τσαρούχης
Συμμετέχουν: Ιλεάννα Βιδάλη (κρουστά), Ευσταθία Γιαννικού (κρουστά), Γιώργος Ευαγγέλου (πολίτικο λαούτο), Γιάννης Ζοργιάνος (λαούτο), Αποστόλης Θεοδώρου (μπουζούκι), Καλλιόπη Κατσαρού (σαντούρι), Μαρία Κικιδά (τραγούδι), Άσπα Μενεξιάδη (μαντολίνο), Βασιλική Πάλλα (ούτι-τραγούδι), Έφη Πάσιου (βιολί), Ευάγγελος Πέιογλου (κλαρίνο), Γιάννης Πετρόπουλος (πολίτικο λαούτο), Νίκος Σαββιδάκης (λύρα-τραγούδι), Γιώργος Φαράντος (βιολί), Εύη Χερουβείμ (σαντούρι).

Στη μουσική εκδήλωση θα συμμετάσχει και το Χορευτικό Τμήμα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com