Μπαγκλαντές: 26 νεκροί σε ναυάγιο φέρι μποτ

by Times Newsroom 1

Ένα επιβατηγό σκάφος στο Μπαγκλαντές που μετέφερε περίπου 50 επιβάτες συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο και βυθίστηκε την Κυριακή στον ποταμό Shitalakhsya νότια της πρωτεύουσας Ντάκα, με 26 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και αρκετούς ακόμα να αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πλοίο βυθίστηκε αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη βιομηχανική περιοχή Narayanganj περίπου 20 χλμ. Από τη Ντάκα, στο Μουνσιγκάντζ, δήλωσε ο Μουστάιν Μπιλά διαχειριστής της περιοχής Ναράνγκαντζ.

«Τα περισσότερα από τα θύματα βρέθηκαν μέσα στο βυθισμένο σκάφος μετά τη μεταφορά τους στην όχθη», είπε, προσθέτοντας ότι μερικά ακόμα άτομα αγνοούνται.

Η αστυνομία και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μερικοί από τους επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν στην στεριά.

Συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην όχθη του ποταμού για να αναζητήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι διασώστες, συμπεριλαμβανομένων δυτών από την πυροσβεστική, έψαχναν επιζώντες, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης παρεμποδίστηκαν από μια καταιγίδα χθες το βράδυ.

Το σκάφος ήταν γεμάτο με ανθρώπους που έσπευσαν να φύγουν από την πόλη, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια εβδομάδα πανεθνικού lockdown από σήμερα για να αντιμετωπίσει μια αύξηση των περιπτώσεων COVID-19.

Το Μπαγκλαντές ανέφερε ένα ρεκόρ ημερήσιας αύξησης 7.087 μολύνσεων από κορωνοϊό την Κυριακή, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 637.364 με 9.266 θανάτους.

Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε ατυχήματα πορθμείων στο Μπαγκλαντές, μια υποβαθμισμένη χώρα που διαθέτει εκτεταμένες εσωτερικές πλωτές οδούς, αλλά χαλαρά πρότυπα ασφαλείας.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή