Μπάιντεν: Ανοιχτός ο δίαυλος της διπλωματίας από τις ΗΠΑ – Περιμένουμε όμως επίθεση στο Κίεβο

Τι ανέφερε ο Μπάιντεν στο μήνυμά του για την κρίση στην Ουκρανία

by Times Newsroom

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ενημέρωσε, αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τον αμερικανικό λαό ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προειδοποιώντας ξανά τη Ρωσία ότι αν επιτεθεί στην Ουκρανία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει στην Ουκρανία. Έχουμε λόγους να το πιστεύουμε» τόνισε ο Μπάιντεν και ξεκαθάρισε ότι η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να στείλει στρατό στην Ουκρανία. Επισήμανε δε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.

Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή